Društvo

Drobnič i ambasadori EU učestvovaće u Paradi ponosa u Podgorici

drobncok1007
D
elagacija Evropske unije u Crnoj Gori sopštila je za Vijesti da će njen šef Mitja Drobnič učestvovati u Paradi ponosa koja će se održati u nedelju u Podgorici.

Drobnič i ambasadori EU učestvovaće u Paradi ponosa u Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

Prema nezvaničnim informacijama Vijesti prisustvo šetnji za prava seksualnih manjina najvila je većina rezidentnih članica EU.

Za razliku od predstavnika zemalja EU, lideri većine političkih partija u Crnoj Gori još nijesu odlučili oće li i koga poslati na nedeljnu Paradu ponosa.

- DPS je saopštio da će imati predstavnika ali nijesu željeli da kažu koga, dok će Pozitivnu kao i u Budvi predstavljati Ana Ponoš iz sekretarijata za vanjsku politiku i EU poslove te stranke – pišu Vijesti.

Povorku ponosa, koja će biti održana 20. oktobra u Podgorici, obezbjeđivaće oko dvije hiljade policijskih službenika.

Prema policijskim procjenama to je bezbjednosno najrizičniji skup u minuloj deceniji, zbog čega se očekuje da Operativni štab policije "digne na noge" cjelokupni uniformisani sastav i inspektore u civilu koji će doći iz svih crnogorskih gradova. parada
Očekuje se da u narednih nekoliko dana bude izdata i naredba o zabrani rada ugostiteljskih i prodajnih objekata u centru grada i dijelu Preko Morače.
Operativni štab policije u proteklih nekoliko dana utvrdio je i maršrutu kojom će se učesnici Prajda kretati. 
Kako su precizirali u policiji, povorka će se kretati od ruševina hotela "Crna Gora", preko mosta Blaža Jovanovića, do stare zgrade Vlade i nazad, gdje će se održati pozdravni govor, a potom evakuacija učesnika, na način koji još nije definisan.
Nezvanično, organizatori Parade ponosa tražili su drugačiju rutu, sa kojom se policija nije saglasila.

Traženo je da povorka krene sa Trga Republike, Ulicom Slobode do zgrade Pošte, potom pokraj zgrada Skupštine i Predsjedništva do Ulice Stanka Dragojevića.

Učesnici Parade ponosa, koja će biti održana naredne nedjelje u Podgorici, okupiće se kod hotela Hilton Crna Gora, prošetaće do stare zgrade Vlade i vratiti se nazad.

 

Portal Analitika