Politika

Pejović primio delegaciju Skupštine Moldavije

1410pejovic
D
ržavni sekretar za evropske integracije i glavni pregovarač ambasador Aleksandar Andrija Pejović primio je danas delegaciju Skupštine Moldavije koju je predvodio potpredsjednik Skupštine Oleg Bodrug.

Pejović primio delegaciju Skupštine Moldavije
Portal AnalitikaIzvor

Na sastanku je bilo riječi o toku ukupnog procesa evropske integracije Crne Gore, s posebnim osvrtom na sadržaj i organizaciju vođenja pregovora o pristupanju Crne Gore EU, kao i ulogu Skupštine i njezinih tijela u njemu.

Pejović je podijelio crnogorsko iskustvo u naznačenim oblastima, posebno istakavši da Crna Gora s posebnom pažnjom prati saradnju Moldavije s Evropskom unijom. Ukazao je i na mogućnosti bilateralne saradnje i komunikacije kroz Proces saradnje u Jugoistočnoj Evropi. On je ponudio saradnju i otvorio prostor moldavskim kolegama da posjete Crnu Goru i na licu mjesta se upoznaju s crnogorskim pregovaračkim procesom.

Sagovornici su razmijenili mišljenje i u pogledu predstojećih evropskih dešavanja, posebno u pogledu održavanja Samita EU i zemalja Istočnog partnerstva koji će se 28-29. novembra održati u Viljnusu.

Portal Analitika