Društvo

ISEM: Jedna besplatna stipendija za srednjoškolce iz Crne Gore

1410-agencija
K
omercijalna agencija International Student Exchange Montenegro (ISEM) iz Podgorice, u saradnji sa najvećom Fondacijom top tipa iz Njujorka, nudi jednu besplatnu stipendiju za srednjoškolce iz Crne Gore kazala je za Portala Analitika Sanja Šćepović iz pomenute agencije.

ISEM: Jedna besplatna stipendija za srednjoškolce iz Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

U direktnoj saradnji sa Fondacijom International Student Exchange (ISE) iz Njujorka, koja je ujedno i najveća Fondacija tog tipa u Americi sa iskustvom dužim od 30 godina, već dvije godine preko 50 srednjoškolaca iz naše države boravilo je na jednogodišnjem ili polugodišnjem školovanju u više američkih država.

- Ove godine smo dobili mogućnost, jer je ISE zadovoljan sa našom saradnjom, da stipendiramo jednog učenika. Mogu da konkurišu učenici I, II i III razreda srednje škole, jer u Americi mogu da završe II, III i IV razred, kazala je za Portal Analitika Sanja Šćepović iz ISEM-a.

Prema njenim riječima radi se o punoj stipendiji, koja iznosi preko 6.500 eura, a rok za prijavu je 1. decembar, kada će sve prikupljene stipendije biti poslate američkoj fondaciji na odlučivanje.

- Interesovanje je veliko. Mi ćemo se truditi da u Ameriku pođe najbolji učenik. Uslov za apliciranje za stipendiju je najmanje vrlodobar uspjeh, primjerno vladanje, najmanja ocjena iz engleskog jezika mora biti četvorka, da učenik ima što više nastavnih aktivnosti, da motivaciono pismo bude dobro, objašnjava Šćepović i dodaje da će se prilikom odabira voditi računa o imovinskom stanju roditelja, jer iskustvo koje imaju im govori da ima izuzetnih učenika čiji roditelji ne mogu da priušte odlazak i obrazovanje u Americi.

Agencija ISEM takođe nudi i niz drugih programa za srednjoškolce, kao što su programi razmjene u privatnim srednjim školama u Americi, te programi razmjene u kanadskim srednjim školama, koji đacima omogućavaju da provede jednu školsku godinu ili jedan semestar u kanadskoj porodici i da sami odaberu školu koju će pohađati.

 

Portal Analitika