Društvo

"Dani Austrije u Crnoj Gori" na Filozofskom fakultetu u Nikšiću

1410ffak
A
mbasada Austrije organizuje "Dane Austrije u Crnoj Gori", koja će biti održana od sjutra do 18. oktobra na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, u saradnji sa Odsjekom za njemački jezik i književnost.

"Dani Austrije u Crnoj Gori" na Filozofskom fakultetu u Nikšiću
Portal AnalitikaIzvor

Prema najavama, novi ambasador Austrije, dr Johan Frelih sjutra će u 10.30 časova svečano otvoriti ovu manifestaciju u amfiteatru Filozofskog fakulteta, a zatim održati predavanje "Austrija danas". Uslijediće prezentacija austrijskog sistema studija, programima stipendiranja i Austrijskoj jezičkoj diplomi koje će održati lektorke iz Austrije, mr Kristina Rabusaj. Saradnici Odsjeka za germanistiku, mr Nataša Matijević i Ana Mijović, će u podne prezentovati projekat o mogućnostima univerzitetske saradnje u oblasti stranih jezika.

Kako se navodi u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika, posjetioci će sjutra od 10 do 16 časova moći da posjete informativne štandove na tom Fakultetu i podrobnije se informišu o studiranju u Austriji.

Program će u srijedu, četvrtak i petak biti fokusiran na studente germanistike u Nikšiću. Tako će biti održana gostujuća predavanja profesora dr Ditmara Golčniga sa Univerziteta u Gracu na temu "Moderna, pozna moderna i postmoderna u austrijskoj književnosti".

Portal Analitika