Svijet

Nova potraga za muškaracem povezanim sa otmicom Medlin Meken

1410Madeleine
B
ritanska policija koja vodi globalnu potragu za Medlin Meken, britanskom djevojčicom koja je nestala 2007. godine, objavila je da ima novu verziju događaja vazanih za njenu navodnu otmicu pa želi, pored ostalog, da ispita i jednog neidentifikovanog muškarca, prenosi Index.

Nova potraga za muškaracem povezanim sa otmicom Medlin Meken
Portal AnalitikaIzvor

Meken je sa tri godine nestala iz sobe u portugalskom odmaralištu Praja da Lus u maju 2007, a njeni roditelji su u to vrijeme s prijateljima večerali u obližnjem restoranu. Nestanak djevojčice pokrenuo je potragu koja je dugo privlačila pažnju medija.

U saopštenju koje je juče izdala britanska policija, kaže se kako postoji plan objavljivanja niza foto-robota osoba koje se traže radi ispitivanja. Policija će putem televizije pozvati ljude da pruže informacije tom slučaju.

- Svrha poziva je identifikacija tih muškaraca, kako bismo eliminisali viđene koji su nevini, odnosno kako bismo ustanovili jesu li povezani sa slučajem - kaže se u saopštenju britanske policije.

- Rekonstrukcija vremenskog slijeda događaja koju smo do sada napravili daje novu važnost nekim situacijama i kretanju ljudi.

Policija je posebno zainteresovana za muškarca kojeg je u odmaralištu u vrijeme nestanka Medi Meken vidjelo dvoje očevidaca.

- On može, a i ne mora, biti presudan u rješavanju ovoga slučaja, ali bilo bi nam veoma važno da ga nađemo i razgovaramo s njim - rekao je inspektor Endi Redvud.

- Znatno su se promijenili i vremenski slijed i prihvaćena verzija događaja.

U saradnji s BBC-jevom emisijom Crimewatch, policija je sastavila dosad najdetaljniju rekonstrukciju dana kad je Meken nestala. Policijski poziv emitovaće se danas u Britaniji, a zatim i u Holandiji i Njemačkoj.

Britanska policija je u julu počela vlastitu istragu tog nestanka, uz obrazloženje da vjeruju kako je Medi Meken možda još živa.

Portal Analitika