Fudbal

VIDEO: Edgar Davids i u 40. godini bije na terenu!

DavidsBije
L
jubitelji fudbala širom svijeta najviše pamte ratobornog holandskog veznog igrača Edgara Davidsa kao beskompromisnog borca koji je slavu stekao braneći boje Ajaksa i Juventusa.

VIDEO: Edgar Davids i u 40. godini bije na terenu!
Portal AnalitikaIzvor

 

Davids, rođen prije 40 godina u Surinamu, i danas je aktivan fudbaler, istina u ulozi igrača/menadžera u članu engleske konferencije Barnetu. Da i dalje sa istim žarom kao nekad pristupa igri, svjedoči vijest koja stiže sa Ostrva. Prgavi Holanđanin bio je u centru pažnje na utakmici njegovog tima protiv Reksama, u okviru Konferencije, završene neriješenim rezultatom - 1:1, prenose engleski mediji.

Davids je izvazvao incident u 88. minutu kada je laktom udario protivničkog igrača dok je igra bila u prekidu u blizini kaznenog prostora Reksama, pošto je sudija svirao slobodan udarac za goste. Davids je odmah potom ščepao loptu da bi "ukrao" malo vremena, a igrača koji je pokušao da mu je otme žestoko je udario laktom i raskrvario mu usta. Uslijedila je gužva u koju su se uključili i ostali igrači oba tima, a epilog svega su crveni kartoni za Davidsa i fudbalera Reksama kojeg je "patosirao". Zanimljivo je da su gosti upravo iz tog slobodnog udarca postigli gol i odnijeli bod kući. Davids je sa kapitenskom trakom predvodio svoj tim od početka utakmice. (Sportal)

Portal Analitika