Zabava

Severini prijete zbog spominjanja Ramazana u spotu "Hurem"

severinaplastuok
Hrvatska pjevačica Severina Vučković je na meti vjerinka islamske vjeroispojesti! Ona je izazvala nezadovoljstvo kod muslimana zbog spominjanja Ramazana u svojoj novoj pjesmi "Hurem", prenijeli su mediji u regionu.

Severini prijete zbog spominjanja Ramazana u spotu "Hurem"
Portal AnalitikaIzvor

Sporni stihovi “Kao Hurem, robinja ne ljubi kao dama, na koljena ti padam bez srama, za dvoje krevet, a spavam sama kao da postim sred Ramazana” izazvali su lavinu negodovanja na internet, a neke prijetnje su veoma ozbiljne.

- Ovo ti nije trebalo, nisi smjela da pominješ naš sveti mjesec u tvojoj pjesmi, završila si karijeru!”, “Seve, pala si u mojim očima. Pjesma je očajna!”, “Inače mi je Seve super, ali ovo je prestrašno. Nemam riječi, užas”, “Ako je budeš pjevala u Sarajevu, nećeš dobro proći”. "Problem je u tome sto vrijeđa naš veliki vjerski praznik nas ramazan, zanima me kako bi reagovali da neki bosanski pjevač nešto otpjeva o božiću i vašem postu - samo su neki od komentara na You tube.

Inače, prije dva dana spot za pjesmu "Hurem" je uklonjen sa You tube-a. Severinin fan klub je rekao da je to moralo da se desi iz tehničkih razloga, ali je zanimljivo da su svi kometari izbrisani.

Izvor: novosti.rs

 

Portal Analitika