Društvo

Konjević suspendovao 25 službenika iz centara bezbjednosti Podgorica i Nikšić

konjevic
M
inistar unutrašnjih poslova Raško Konjević suspendovao je 25 službenika iz centara bezbjednosti Podgorica i Nikšić, pišu današnje Dnevne novine, Vijesti i Dan.

Konjević suspendovao 25 službenika iz centara bezbjednosti Podgorica i Nikšić
Portal AnalitikaIzvor

Razlog udaljavanja sa posla su krivični postupci, koje je protiv tih službenika zbog djela koja se gone po službenoj dužnosti, pokrenulo tužilaštvo.

Osim Podgorice i Nikšića, iz MUP-a su naveli, prenose novine, da Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije trenutno preduzima mjere i aktivnosti u cilju provjere rada u CB Pljevlja, a određene aktivnosti sprovode se i u CB Herceg Novi.

Među suspendovanim policajcima su šef podgoričke ekspoziture za javni red i mir Ratko Rondović i šef smjene u Dežurnom opertivnom centru Dušan Raičević.

Protiv njih se u Osnovnom sudu u Podgorici vodi postupak zbog nesavjesnog rada u službi, povodom prebijanja sada pokojnog boksera Aleksandra Pejanovića u „betonjerci“ 2008. godine.

Konjević je početkom avgusta suspendovao i policajce Milanka Lekovića, Ivicu Paunovića i Milana Kljajevića, kojima se, odvojeno od postupka protiv Rondovića i Raičevića, sudi za zlostavjanje Pejanovića.

Sredinom godine suspendovao je sedam policajaca iz Berana kojima se sudi za pokušaj ubistva trojice mladića, dok je dva mjeseca ranije suspendovan šef kriminalističke policije u Budvi, Siniša Stojković, nakon što je protiv njega podignuta optužnica zbog sumnje da je uticao na tužioca u vršenju službene dužnosti.

Dan je akcenat u ovoj informaciji stavio na to što je među suspendovanim policajcima Milenko Mića Rabrenović protiv kojeg se vodi sudsku postupak zbog prijetnji novinarki Vijesti Oliveri Lakić.

Portal Analitika