Društvo

RSP: Crnoj Gori odobreni projekti doma za starije i dvije stambene zgrade

okrsp
S
kupština donatora Regionalnog stambenog programa (RSP) odobrila je 11. oktobra 2013. godine na sjednici koja je održana u Parizu, drugi talas projektnih prijedloga, koje čini šest novih projekata koji će biti finansirani iz Fonda RSP-a. Time je ukupno odobreno 10 projekata, uključujući projekte predložene u okviru prvog talasa. Ukupno je za finansiranje ovih projekata odobreno 46 milijuna eura, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

RSP: Crnoj Gori odobreni projekti doma za starije i dvije stambene zgrade
Portal AnalitikaIzvor

Odobreni su projekti obnove ratom razrušenih kuća u Bosni i Hercegovini za 780 porodica; izgradnja doma za starije osobe i dvije stambene zgrade za 40 porodica u Hrvatskoj; izgradnja doma za starije osobe i dvije stambene zgrade za 42 porodice u Crnoj Gori; te izgradnja stanova i (postavljanje) montažnih kuća, otkup seoskih domaćinstava i dodjela građevinskog materijala za 850 porodica u Srbiji.

Države partneri u RSP-u usmjerit će svoje napore na sprovodjenju već odobrenih projekata, a Skupština donatora RSP-a sastat će se ponovno u decembru 2013., kako bi odlučila o trećem talasu projektnih prijedloga.

Više detalja o odobrenim projektima možete pronaći na web stranici RSP-a www.regionalhousingprogramme.org.

Kontakt osoba za dodatne informacije: Budimirka Đukanović, email: budimirka.djukanovic@mrs.gov.me i na tel:+382 20 482-445, navedeno je u saopštenju iz Ministarstva.

 

Portal Analitika