Politika

DEDEIĆ: Mandić priznao Kosovo

dedeickicuok
L
ider Nove srpske demokratije Andrija Mandić tokom intervjua Televiziji Crne Gore praktično je priznao lažnu državu Kosovo, kazao je predsjednik Srpske liste Dobrilo Dedeić.

DEDEIĆ: Mandić priznao Kosovo
Portal AnalitikaIzvor

Prema njegovim riječima, takav politički stav, po principu navodnog nemiješanja i ,,pilatovskog'' pranja ruku, je, naravno, legitiman, ali Srpska lista mora, zbog crnogorske javnosti, da podsjeti da je Mandić, tačno prije pet godina, na današnji dan, zaprijetio suicidom ukoliko Vlada Crne Gore ne povuče odluku o priznaju Kosova.

- Bilo je to u vrijeme kada je Mandić, kao svježi mirnodopski četnički vojvoda, tražio trajni prekid diplomatskih odnosa Podgorice i Beograda, kako ne bi izvršio samoubistvo izgladnjivanjem, tvrdi Dedeić.

Danas se, prema Dedeićevim riječima, Mandić raduje ,,boljim odnosima Srbije i Crne Gore nego prije godinu dana'', iako vlade u Beogradu i Podgorici sa Prištinom razgovaraju kao sa ravnopravnim regionalnim i ,,državnim'' partnerom!

- Nejasno je i zašto Mandić, kako kaže, nije razgovarao sa Aleksandrom Vučićem o Kosovu i zašto ,,neće da ulazi u unutrašnje stvari Srbije''. Poluvojvoda je, uoči koalicije sa Medojevićem, tvrdio da je Srbija njegova matična država, a posjeduje i njen pasoš još od vremena kada je zvanično tražio da Srbi iz Crne Gore glasaju i na izborima u Srbiji. Time bi, valjda, direktno odlučivali i o sudbini Kosova, naveo je on.

- Zlonamjerni sa pravom mogu da pomisle da je Mandićev politički projekat, koliko i vjerovatno nevoljno, ali ipak suštinsko priznanje lažne države Kosovo, u ništa manjoj mjeri i zaokruživanje Raške regionalne oblasti u tzv. Sandžak u režiji Mandićevog starijeg političkog brata Nebojše Medojevića i protivnika državnog integriteta Srbije i Republike Srpske muftije Muamera Zukorlića. Kako god, Srpska lista, kao demokratska politička organizacija, uvijek će insistirati na poštovanju ljudskog prava Nebojše Medojevića i Andrije Mandića da javno ispoljavaju svoje stavove i zalažu se za dezintegracione procese na prostoru Srbije ili Crne Gore, ali ćemo njihove motive uvijek nazivati pravim imenom. Dio Metohije i Stare Srbije danas su tzv. Kosovo, Vojvodina je opet autonomija sa separatističkim aspiracijama dijela političkih elita, dok Raška postaje Sandžak uz podršku muftije Zukorlića, polučetničkog vojvode Mandića i Nebojše Medojevića koji je i sam porijeklom iz Raške oblasti.Iliti Sandžaka, kako je on naziva, zaključio je Dedeić.

 

Portal Analitika