Abiznis

Pozitivna traži od ministra Ivanovića informaciju o arapskom kreditu

poz
P
ozitivna Crna Gora zatražila je od ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja, Petra Ivanovića, informaciju o odobrenim sredstvima iz Abu Dabija, kao i šta je urađeno kako bi bilo adekvatnih projekata koji bi mogli da se finansiraju.

Pozitivna traži od ministra Ivanovića informaciju o arapskom kreditu
Portal AnalitikaIzvor

Iz Pozitivne su saopštili da su 8. oktobra uputili dopis Ivanoviću kojim su tražili informaciju o odobrenim sredstvima od 50 miliona USD iz Abu Dabija.

“Na press konferenciji koja je održana 5. oktobra ministar je saopštio da je Abu Dhabi Fund for Development odobrio Crnoj Gori 50 miliona USD za poljoprivredu”, navodi se u saopštenju Pozitivne.

Iz Pozitivne su dodali da su od Ivanovića tražili informacije o tome da li se radi o donaciji ili kreditu, kao i ako se radi o kreditu pod kojim uslovima, sa kojim grejs periodom, pod kojom kamatom i rokom otplate je odobren.“S obzirom na to da je ministar tada izjavio da se pribojava da sada kada je obezbijeđen novac ne izađe na površinu nešto drugo, na primjer da Crna Gora nema baš toliko projekata o kojima se priča, zahtijevamo dodatnu informaciju šta je Ministarstvo učinilo kako bi bilo adekvatnih projekata”, zaključili su iz Pozitivne.

Ivanović je ranije saopštio da Crna Gora sada ima dovoljno novca za poljoprivredu i da će nastaviti i dalje da obezbijeđuje sredstva za razvoj poljoprivrede. (Mina)

 

Portal Analitika