Fudbal

Hari Rednap: Engleska djeca ne igraju dovoljno uličnog fudbala

1110hr
T
rener Kvins Park Rendžersa Hari Rednap  okrivio je pad  "uličnog fudbala " za slabije rezultate Engleske u  posljednjih nekoliko međunarodnih kvalifikacionih ciklusa .

Hari Rednap: Engleska djeca ne igraju dovoljno uličnog fudbala
Portal AnalitikaIzvor

Rednap je kazao da je : " jednostavna činjenica da  djeca više ne igraju fudbal po ulicama . "Njegovi komentari dolaze nakon što je predsjednik FA Greg Djuke pokrenuo akciju kako bi poboljšali engleski fudbal. Predsjednik FA-a izjavio je da je cilj osvojiti Svjetsko prvenstvo 2022 , ali Rednap kaže da se engleski fudbal mora vratiti na osnove, kako bi taj san postao stvarnost .

Bivši šef Spursa i West Hama, je u intervjuu o mladim fudbalerima u  Engleskoj u 2012,  rekao: " Oni naprave par sati treniranja utorkom i četvrtkom uveče u profesionalnim klubovima, ali ja mislim da više ne igraju fudbal kao što su to činili godinama .

" Mislim da su djeca dobila mnogo drugih interesovanja osim fudbala. Kad vidim moje unuke oni svi sjede ispred kompjutera i oni nikada nemaju vremena za  razgovor s vama. Oni sjede, igrajući se na svojim malim uređajima koje ste im vi poklonili.“

" Ne mislim da oni provode dovoljno vremena napolju, na ulici, dolaze kući iz škole i ne postoji više igranje fudbala napolju dok se ne  smrači - to je ono što ja mislim da je najveći problem. "

Takođe BBC Sport State of the Game ankete pokazuju da  strani fudbaleri sada čine gotovo dvije trećine odigranih minuta u Premijer ligi .

Portal Analitika