Ostalo

ĐURKOVIĆ: Cetinje jak sportski centar

1709-pozitivna-logo
P
roslavljeni rukometaš Ratko Đurković je prilikom uručenja donacije Ženskom fudbalskom klubu „Lovćen“ rekao da Pozitivna Crna Gora ima za cilj da vrati nekadašnji sjaj sporta u gradu i da Cetinje ponovo bude grad sporta, sportskog duha i sportskih rezultata.

ĐURKOVIĆ: Cetinje jak sportski centar
Portal AnalitikaIzvor

„Mi vidimo veliki potencijal kod mladih sportista i smatramo da oni mogu da budu značajni reprezenti ne samo našeg grada već i države. Pored toga smatramo da Cetinje sa svojim sportskom infrastrukturom, klimom i ambijentom, može da bude grad u kojem bi sportske ekipe iz regiona i šire iz svih sportova dolazile na pripreme, čime bi se otvorio veliki broj radnih mjesta, samim tim bi se ostvarili i značajni ekonomski benefiti za grad“ izjavio je Đurković.

Tom prilikom Olimpijski fudbalski reprezentativac Slobodan Ivanović je poručio da će Pozitivna Crna Gora stvoriti ambijent u kojem će svi mladi sportisti trenirati besplatno i u svim sportovima angažovati bivše sportiste a sada nezaposlene trenere, da vode brigu i treniraju mlade sportiste.

„Time će se postići višestruki efekat - djeca će trenirati besplatno, treneri će dobiti radna mjesta, a ulaganjem u mlade kadrove Cetinje će dobiti vrhunske sportiste koji će slavu Prijestonice i Crne Gore pronositi po sportskim arenama širom Planete“istakao je Ivanović.

Predsjednik Opštinskog odbora Dragan Ćiro Cvetković je naglasio da je posvećenost mladima, sportu i sportistima uopšte jedna od osnovnih vodilja Pozitivne Crne Gore i dodao da Pozitivna vidi drugačije „Zonu sporta“ od partija na vlasti.

„Pozitivna Crna Gora će razvijati ovaj prostor gradeći otvorene i zatvorene terene, stadion i prostor za rekreaciju amatera. Zonu sporta ćemo vratiti onima kojima je i namijenjena: cetinjskoj mladosti, rekreativcima sportu i sportistima“zaključio je Cvetković.

Pedstavnici Pozitivne uručili su dresove i lopte treneru ŽKF „Lovćen” Bošku Tataru danas na Cetinju.

Portal Analitika