Abiznis
  • Portal Analitika/
  • Abiznis /
  • Profesorica engleskog jezika Kristina Baćović pomoćnik direktora Uprave za sprječavanje pranja novca

Profesorica engleskog jezika Kristina Baćović pomoćnik direktora Uprave za sprječavanje pranja novca

vladaslajd
V
lada Crne Gore imenovala je juče profesoricu engleskog jezika i književnosti Kristinu Baćović za pomoćnika direktora Uprave za sprječavanje pranja novca i finansiranja terorizma – šeficu Sektora za međunarodnu i unutrašnju saradnju. U Informaciji, koju je juče usvojila vlada ne navode se reference koje posjeduje Baćović za obavljanje ove zahtjevne dužnosti.

Profesorica engleskog jezika Kristina Baćović pomoćnik direktora Uprave za sprječavanje pranja novca
Portal AnalitikaIzvor

- Direktor Uprave za sprječavanje pranja novca i finansiranja terorizma, podnio je Vladi Crne Gore predlog da za pomoćnika direktora Uprave za sprječavanje pranja novca i finansiranja terorizma – rukovodioca Sektora za međunarodnu i unutrašnju saradnju, postavi Kristinu Baćović, navodeći da imenovana ispunjava sve propisane uslove za postavljenje na navedenu dužnost. Komisija za kadrovska i administrativna pitanja, kao stalno radno tijelo Vlade nadležno za pitanja predlaganja imenovanja, postavljenja i razrješenja iz nadležnosti Vlade, razmotrila je predlog direktora Uprave za sprječavanje pranja novca i finansiranja terorizma i, imajući u vidu da je sproveden zakonom propisani postupak i da je imenovana jedini kandidat na Listi za izbor kandidata, koja je na posebno strukturiranom intervjuu postigla maksimalnih 25 bodova, podnijela Vladi predlog da za pomoćnika direktora Uprave za sprječavanje pranja novca i finansiranja terorizma – rukovodioca Sektora za međunarodnu i unutrašnju saradnju, postavi Baćović, navodi se u Informaciji.

Istovremeno, za v.d. generalnog direktora Direktorata za unapređenje i kontrolu kvaliteta u Ministarstvu zdravlja, imenovana je dr Sanja Simović, spec. medicine rada, do postavljenja generalnog direktora ovog direktorata u skladu sa zakonom.

Portal Analitika