Svijet

Obama i republikanci bez dogovora

1110SAD
A
merički predsjednik Barak Obama i republikanci nijesu pronašli put da se maknu s mrtve tačke po pitanju zaduženosti i blokade vlade, saopštila je Bijela kuća, prenijeli su svjetski mediji.

Obama i republikanci bez dogovora
Portal AnalitikaIzvor

Jednoiposatni razgovor Obame i čelnika republikanaca u Predstavničkom domu američkog Kongresa u zvaničnom saopštenju opisan je kao dobar sastanak na kome je predsjednik Predstavničkog doma Džon Boner pojasnio predlog svoje stranke o kratkoročnom produženju nivoa zaduženosti.

Rojters javlja da je vođa republikanaca u Predstavničkom domu Erik Kantor sastanak ocijenio kao vrlo koristan. Njujork Tajms, međutim, tvrdi da je Obama odbio republikanski plan.

Nakon povratka na Kapitol iz Bijele kuće, Kantor je novinarima kazao da je sastanak bio vrlo koristan te da će se razgovori nastaviti večeras po lokalnom vremenu.

Republikanci su predložili da se za nekoliko sedmica odgodi rok do kojeg bi trebalo da se podigne nivo zaduženosti zemlje, da bi se izbjegao bankrot i pozvali predsjednika Obamu na pregovore o okončanju desetodnevne blokade vlade.

rtcg.me

Portal Analitika