Društvo

Ubice Ratka Đokića konačno na potjernici

1110okpolicija
K
ancelarija Interpola u Lionu ozvaničila je crvene potjernice za Slavkom Miloševićem i Vladanom Nikčevićem, koji se potražuju zbog ubistva Podgoričanina Ratka Đokića u Švedskoj, piše Dan.

Ubice Ratka Đokića konačno na potjernici
Portal AnalitikaIzvor

Fotografije Miloševića i Nikčevića ažurirane su na sajtu Interpola prije nekoliko dana. Nikčevića potražuju i crnogorski pravosudni organi zbog izdržavanja kazne za pokušaj ubistva, ali nije navedeno više detalja.

- Raspisivanje potjernice protiv Miloševića tražile su švedske istražne vlasti zbog ubistva Đokića - potvrđeno je Danu u policiji.

Prije nekoliko godina u Crnoj Gori je policija pretresla više objekata za koje je postojala osnovana sumnja da su ih koristili Milošević i Nikčević. Budući da su njih dvojica iz Nikšića, pažnja policije bila je usmjerena ka tom gradu, ali nije pronađen ni jedan trag koji bi ukazivao na to da su oni bili u Crnoj Gori.

Prema saznanjima Dana, švedska policija je u posljednje vrijeme intenzivirala potragu za Miloševićem i Nikčevićem.

- Osim što je obnovljena međunarodna potjernica, razmijenjene su i informacije sa nekim zemljama u Evropi u kojima bi osumnjičeni mogli da se skrivaju - kazao je izvor Dana.

Naime, švedska policija uputila je depeše svim evropskim policijama da provjere da li se osumnjičeni za Đokićevo ubistvo eventualno nalaze u njihovim zemljama. Dvojica Nikšićana osumnjičeni su da su po nalogu Rada Kotura likvidirali Đokića za određenu novčanu naknadu.

Ratko Đokić ubijen je 5.maja 2003. godine u klasičnoj sačekuši nedaleko od tržnog centra u Stokholmu.

Kontroverzni srpski biznismen Rade Kotur u Švedskoj poznat kao „kralj kocke“ osuđen je u Okružnom sudu u Geteborgu na 14 godina zatvora zbog naručivanja ubistava, nezakonitog kockanja i utaje 100 miliona poreza. Kotur je proglašen krivim zato što je platio da se izvrše atentati na Sašu Petrovskog, Vuka Sarovića i Ratka Đokića.

Portal Analitika