Svijet

Da li je na pomolu kraljevski skandal?

1110vilijamKejt
N
eki stariji članovi kraljevske porodice nijesu pozvani na krštenje princa Džordža, koje će se održati krajem ovog mjeseca, jer njegovi roditelji žele da svečanost bude intiman porodični događaj, prenijele su svjetske agencije.

Da li je na pomolu kraljevski skandal?
Portal AnalitikaIzvor

Tetke princa Vilijama, princeze En i Sofi, grofice od Veseksa, izostavljene su s popisa zvanica. Iako je Bakingemska palata odbila da komentariše ovaj skandal, čini se da ni Džordžovi praujaci, princ Endrju i princ Edvard, takođe nijesu pozvani na dugo očekivani događaj koji će se održati 23. oktobra, piše "Dejli mejl".

Naime, Vilijam i Kejt su odlučili da raskinu s kraljevskom tradicijom, jer žele da krste sina u kapelici u palati St. Džejms, pošto je taj prostor manji i intimniji od Bakimgemske palate. Krštenju će prisustvovati samo najbliža porodica i prijatelji.

Popis zvanica nije još potvrđen, ali će krštenju vjerovatno prisustvovati kraljica i princ Filip, princ Čarls i vojvotkinja od Kornvala, princ Hari, zatim Kejtini roditelji, Majkl i Kerol Midlton, sestra Pipa i brat Džejms. Očekuje se i objava imena šestoro kumova, ali će to najvjerovatnije biti Vilijamov dugogodišnji savjetnik Džejmi Loter Pinkerton, najbolji prijatelj Tomas van Straubenze i bivša kraljevska dadilja Tigi Leg Bork.

Odluka kraljevskog para da promijeni mjesto održavanja iznenadila je mnoge, budući da su princ Vilijam, princ Čarls, princ Endrju i princeza En kršteni u "Muzičkoj odaji" u Bakingemskoj palati, dok je kraljica krštena u privatnoj kapelici palate.

Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža odavno su pokazali da se neće držati starih kraljevskih običaja. Vilijam je za vjenčanje smanjio predloženi popis gostiju jer neke ljude nije poznavao, a par je odlučio, umjesto službenog portreta, da objavi prvu porodičnu sliku princa Džordža koju je slikao Kejtin otac Majkl.

Par je vezan za palatu St. Džejms, gdje je donedavno bio njihov dom, a ispred oltara kapelice ležalo je godine 1997. tijelo Vilijamove majke Dajane, kada su joj porodica i prijatelji odali počast prije ispraćaja u Vestminstersku katedralu.

t-portal.hr

Portal Analitika