Politika

MANDIĆ: Ne želim da budem veći Srbin od onih koji žive u Beogradu

1010mandic
K
ada Demokratski front bude dominantna snaga u Vladi Crne Gore odnosi između Srbije i Crne Gore biće mnogo bolji nego što su danas, a današnji odnosi su bolji nego što su bili prije godinu dana, kazao je funkcioner Demokratskog fronta Andrija Mandić, u večerašnjoj emisiji RTCG  “U Centar”. On je istakao da "nije želio da kritikuje politiku Aleksandra Vučića prema Kosovu jer ne želi da bude veći Srbin od onih koji žive u Beogradu".

MANDIĆ: Ne želim da budem veći Srbin od onih koji žive u Beogradu
Portal AnalitikaIzvor

"Ne želim da budem veći Srbin od Srba koji žive u Beogradu i za koje glasa većinska Srbija", kazao je Mandić.

"Meni je mnogo bliža politika koju vodi po pitanju Kosova Demokratska stranka Srbije i Vojislav Koštunica nego što je vodi Vlada Srbije, ali ona je ta koja ima većinsku podršku građana Srbije i nemam pravo da budem ja veći Srbin od tih građana", kazao je Mandić.

On je istakao da  je politika koju je promovisala Vlada Srbije da izgradi dobre odnose sa Vladom Crne Gore više nego velikodušna politika nakon akta o priznavanju nezavisnosti Kosova i uplitanja u unutrašnje stvari Srbije.

“To je više nego velikodušna politika, prešlo se preko te činjenice i Srbija gradi sa Crnom Gorom najbolje moguće odnose”, kazao je Mandić.

Funkcioner DF-a je naglasio da “treba raditi i danas i sjutra, kada se promijeni vlast u Crnoj Gori, da oodnosi sa zemljama u regionu budu bolji. NOVA ima dobre odnose sa strankama u Srbiji i možemo biti motorna snaga i neko ko će pomoći da se odnosi između Srbije i Crne Gore grade na bolji način. Posebno je važno unaprijediti ekonomske odnose, kazao je Mandić.

Na pitanje da li je imao potrebu da kritikujete politiku Aleksandra Vučića prema Kosovu, Mandić je kazao da nije sa Vučićem razgovarao o Kosovu, iz razloga što je želio da kao Srbin koji živi u Crnoj Gori ne ulazi u unutrašnja pitanja Srbije.

Mandić je istakao da mu je mnogo bliža politika koju vodi po pitanju Kosova Demokratska stranka Srbije i Vojislav Koštunica nego ona Vlade Srbije, ali, kako je kazao, ona ima većinsku podršku građana.

 

Portal Analitika