Politika

Krivokapić domaćin jesenjeg zasijedanja PS OEBS-a

rankook0810
P
redsjednik Skupštine Crne Gore i Parlamentarne Skupštine OEBS Ranko Krivokapić biće domaćin jesenjeg zasijedanja Parlamentarne Skupštine OEBS-a koje će se održati u Budvi od 13.do 15.oktobra, saopšteno je iz kabineta predsjednika parlamenta.

Krivokapić domaćin jesenjeg zasijedanja PS OEBS-a
Portal AnalitikaIzvor

Jesenje zasijedanje najveće parlamentarne skupštine na svijetu okupiće predstavnike parlamenata 57 članica OEBS-a.

- Jesenje zasijedanje PS OEBS biće posvećeno temama kao što su uloga OEBS-a u promociji zaštite ljudskih prava , terorizam i nacionalne prijetnje, bezbjednosni efekti ekonomske krize, integracija različitih društava, saopšteno je iz Krivokapićevog kabineta.

Iz Skupštine podsjećaju da je na Godišnjem zasijedanju PS OEBS u Istanbulu održanom 3.jula 2013. za  predsjednika izabran je Ranko Krivokapić.

Glavna pitanja koja su u fokusu djelovanja OEBS-a su bezbjednost za sve ljude u zemljama članicama OEBS-a, demokratija i ljudska prava, humanitarna pitanja, ekonomija i zaštita životne sredine.

Produkt aktivnosti OEBS-a su deklaracije, preporuke, izvještaji kojima se obraćaju vladama, parlamentima i civilnom sektoru koji se tiču promocije ljudskih prava i osnovnih sloboda, ekonomske i saradnje u oblasti životne sredine i vojno-političkih politika.

Portal Analitika