Politika

Milić i Lalošević primili predstavnike DOO “SFERA”

snpdanasok0910
P
redsjednik SNP Srđan Milić i potpredsjednik Vasilije Lalošević primili su danas u sjedištu partije, Igora Kravčenka, generalnog direktora DOO Građevinsko-proizvodno udruženje "SFERA" iz Sankt Peterburga i  Rajka Petranovića, zastupnika ove kompanije za Crnu Goru, saopšteno je iz SNP-a.

Milić i Lalošević primili predstavnike DOO “SFERA”
Portal AnalitikaIzvor

Sastanku je prisustvovao i Rajko Palibrk, član Odbora direktora AD “Crnogorski cement” iz Pljevalja.

Tema sastanka je bilo raspisivanje tendera za istraživanje i eksploataciju cementnog laporca sa tehnogenog ležišta “Jagnjilo” u opštini Pljevlja.

Generalni direktor “SFERE”, gospodin Kravčenko je upoznao svoje domaćine sa namjerom i ozbiljnom zainteresovanošću ove kompanije za izgradnju cementare u Pljevljima, čija je predviđena investicija na nivou 225 miliona eura.
SNP Crne Gore je iskazala punu podršku raspisivanju tendera za ovaj izuzetno značajan projekat, kako za opštinu Pljevlja i njene građane, tako i za cijelu Crnu Goru. Predsjednik Milić će tražiti od Vlade Crne Gore da se što prije, kako je i obećano na do sada brojnim sastancima između predstavnika kompanije “Sfera” i države Crne Gore,  uđe u proceduru raspisivanja tendera za eksploataciju cementnog laporca, shodno propisanim zakonskim pravilima.
Takođe, u SNP ističu, da cijene svakog ozbiljnog i odgovornog investitora koji želi da ulaže u našu zemlju, i čijim će se investiranjem u određene projekte, ostvariti ekonomski benefiti, ispuniti uslovi zaštite životne sredine i otvoriti nova radna mjesta, pa makar i za jednog radnika, a ne kao što je u ovom slučaju predviđeno, 600 novih radnih mjesta u procesu proizvodnje, a kod investicionih radova i preko 1000 ljudi.

Vlada Crne Gore i njeno nadležno Ministarstvo treba da omoguće svim investitorima da ravnopravno učestvuju, na nadamo se uskoro raspisanom tenderu, ocijenili su sagovornici.

Tokom sastanka razmijenjena su mišljenja i o drugim privrednim oblastima, posebno  turizmu. Činjenica da je od ukupno ostvarenih noćenja tokom ove turustičke sezone, više od 1/3 bilo od strane ruskog emitivnog tržišta, je najbolji odgovor onima koji su propagatori stvaranja antiruske klime u Crnoj Gori, zaključeno je iz SNP CG.

 

Portal Analitika