Politika

Dirk Lange: Napravljen pomak u integracijama

9lange
Š
ef odjelje­nja za Crnu Goru u General­nom direktoratu Evropske komisije za proširenje Dirk Lange sastao se u utorak sa predsjednikom Skupštine Rankom Krivokapićcm i sa članovima Odbora za evrop­ske integracije. Lange je no­vinarima, nakon ovih sasta­naka, izjavio da je sa sagovornicima razmijenio mišljenje o političkoj situa­ciji u Crnoj Gori i procesu evropskih integracija.

Dirk Lange: Napravljen pomak u integracijama
Portal AnalitikaIzvor

Lange smatra da je naša zemlja ostvarila određeni pomak u evropskim integracijama. - Crna Gora je napravila neki pomak u ovim čuvenim poglavljima 23 i 24, koja se tiču vlada­vine prava. Obaviješten sam da su pregovaračke pozicije Crne Gore usvojene i da će sada biti poslate u Brisel. Od tog trenut­ka se nadamo da možemo ra­spravljati sa državama članica­ma Unije tokom novembra o našem zajedničkom nacrtu o ovim pitanjima-izjavio je Lan­ge, piše Pobjeda.

Krivokapić i Lange su na sa­stanku ocijenili da Skupština jača svoju nadzornu funkciju,te da predstavlja mjesto za dija­log između političkih aktera. - Lange je pohvalio konsenzus koji je u Skupštini postignut usvajanjem amandmana na Ustav i naglasio da bi u tom du­hu trebalo nastaviti - saopšteno je iz Krivokapićevog kabi­neta.

Predsjednik Odbora za evrop­ske intregracije i poslanik DF Slaven Radunović rekao je na­kon sastanka da su sa Langeom razgovarali o ulozi parlamenta u procesu pregovora. Više poslanika zanimala je afe­ra „snimak", a kako je istakao Radunović, Lange im je rekao daje to jedina naša riječ koju je uspio da nauči". - Nije zadovoljan time što je rezultat Anketnog odbora bio tehnički izvještaj. On smatra da je trebalo da donese neke za-ključke i izrazio je nadu da će vrhovni državni tužilac da se pozabavi tim slučajem - rekao je Radunović.

Portal Analitika