Zabava

Uskoro na aukciji ljekarska dokumentacija Merilin Monro

0810Marilyn
Lj
ekarska dokumentacija o američkoj glumici Merilin Monro, iz koje se može zaključiti da se holivudska zvijezda podvrgla estetskim hirurškim zahvatima, biće stavljena na prodaju sljedećeg mjeseca zajedno s nekoliko rentgenskih snimaka, objavila je američka aukcijska kuća, a prenosi T portal.

Uskoro na aukciji ljekarska dokumentacija Merilin Monro
Portal AnalitikaIzvor

Šest rentgenskih snimaka i ljekarske bilješke nastale između 1950. i 1962. mogli bi da postignu cijenu od 15 do 30 hiljada dolara na aukciji 9. i 10. novembra, koju organizuje kuća "Julien's Auctions" na Beverli Hilsu u Kaliforniji. Bilješke holivudskog estetskog hirurga Majkla Gurdina izgleda potvrđuju glasine da se glumica, koja je bila oličenje ljepote i glamura tokom zlatnog doba Holivuda, podvrgla estetskim zahvatima.

- Uvijek se spekulisalo, je li ili nije. Vjerovali su da je prirodna ljepotica - kaže izvršni direktor "Julien's Auctions"-a Martin Nolan.

Prodavac, koji je anoniman, bilješke je dobio na poklon od Gurdina. Bilješke ovog doktora uključuju zapise iz 1950. o hrskavičastom umetku u njezinoj bradi koji je počeo da se razgrađuje.

Prema ljekarskim izvorima, Monro je tokom života imala manje estetske zahvate na bradi i vrhu nosa.

Njen zdravstveni karton vođen je pod imenom Džoan Njumen, a među podacima je bila njena visina od 168 centimetara i 52 kilograma težine.

Prema bilješkama, glumica je 1956. godine patila od neutropenije (smanjeni broj najvažnijeg tipa bijelih krvinih zrnaca), za vrijeme boravka u Engleskoj. Godinu kasnije imala je vanmaterničnu trudnoću.

Portal Analitika