Društvo

FPN nije dobio dekanicu

0210-FPN-2
N
​ijedna od kandidatkinja za dekanicu Fakulteta političkih nauka nije dobila potrebnu većinu glasova na večerašnjoj sjednici Vijeća te univerzitetske jedinice. Naime, prema saznanjima Portala Analitika na tajnom glasanju profesorice Nataša Ružić i Olivera Komar dobile su jedak broj glasova.

FPN nije dobio dekanicu
Portal AnalitikaIzvor

​Izjednačen broj glasova dovodi FPN u poziciju da o njegovom rukovodicu ​​​odlučuju nadležni organi Univerziteta Crne Gore. ​​Nakon izvještaja koji će biti sačinjen i proslijeđen UCG, odlučivaće se ko će u narednom periodu upravljati ovim fakultetom. ​

Natašu Ružić predložili su prof. dr Saša Knežević i doc. dr Boris Vukićević, dok je Olivera Komar predložena od strane doc. dr Miloša Bešića i mr Uglješe Jankovića.

Reizbor dosadašnje dekanice tog fakulteta, Sonje Tomović - Šundić ranije je osporen jer su je podržali i predl​​ožili Milan Marković i Miloš Bešić, a samo je Bešić član Vijeća, dok Markoviću miruju radna prava jer je zaposlen kao predsjednik Ustavnog suda. Nakon reagovanja dijela članova Vijeća, dekanica je na kratko povukla kandidaturu, ali je ubrzo promijenila odluku kada je i izabrana za to mjesto. Ipak, Upravni odbor UCG jednoglasno je u julu poništio izbore za dekana FPN-a i donio odluku da se raspišu ponovni izbori.

​Večerašnjoj sjednici prisustvovali su svi članovi Vijeća Fakulteta: mr Uglješa Janković, mr Mehmed Đečević, doc. dr Miloš Bešić, doc. dr Boris Vukićević, prof. dr Saša Knežević, doc. dr Nataša Ružić, doc. dr Olivera Komar, prof. dr Sonja Tomović Šundić, kao i predstavnici studenata Miloš Pavićević i Budimir Andrić.

 

 

Portal Analitika