Politika

MUGOŠA: DPS je pokazao svoj stav da je Crnoj Gori dovoljna jedna crkva

0810mugosa
T
o što je vrh Demokratske partije socijalista bio na osveštanju Hrama Hristovog Vasresenja u Podgorici ne predstavlja politički zaokret niti novi politički momenat, prenose Televizija Atlas i TVCG današnju izjavu gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše.

MUGOŠA: DPS je pokazao svoj stav da je Crnoj Gori dovoljna jedna crkva
Portal AnalitikaIzvor

- Ne vidim tu nikakav poseban zaokret, niti u politici, niti u programu DPS-a. A da DPS mijenja neki kurs? Ne mijenja. DPS je u svom programu rekao da smatra da je Crnoj Gori dovoljna jedna pravoslavna crkva.

Mugoša dodaje da su "njegovi politički stavovi potpuno jasni oko tog pitanja".

- Dakle, nema dualizma kod mene. Nikada nije ni bilo. I ako je neko nekada pokušavao da me svojata ili smiješta tamo gdje ne pripadam, niti u nacionalnom korpusu niti u opredjeljenju. Ja jesam ateista, poštujem svaku vjeru. I to dokazujemo kao DPS da poštujemo sve građane - ističe on.

Prvi čovjek Glavnog grada je ocijenio da ne shvata ozbiljno komentare SDP-a da na predstojeće lokalne izbore izlaze "kako bi srušili njega i njegovu političku korupciju".

- Neki ljudi žele da grade neki svoj politički dignitet i autoritet napadajući me. Toj partiji to je profitabilono. Neko ko uđe u sukob samnom brzo napreduje. Kada se dobije nalog da me napadnete, onda se napreduje i to meteorski. Postanete član predsjedništva, iako vas u toj partiji nimalo ne cijene.

Mugoši smeta to što se u javnosti posljednjih nekoliko godina spekuliše o njegovom odlasku. On je kazao i da će naredni lokalni izbori biti "kad treba" - na proljeće, ali nije precizirao da li će se kandidovati za čelno mjesto.

- Mi ćemo svuda birati tim koji treba da vodi grad i svakako nije beznačajno ko je na čelu tog tima. Ja sam se zaista trudio u ovih 13 godina - dodao je on uz komentar da "treba biti strpljiv".

- Tuzi mogu postati samostalna opština u skladu sa zakonom. Neophodno je da se taj zakon potkrijepi, a Glavni grad je uradio sve što je bilo u njegovoj obavezi da odgovori takvom legitimnom zahjevu koji je došao od rukovodstva Skupštine i predsjednika Gradske opštine Tuzi - zaključio je Mugoša.

Portal Analitika