Rukomet

Učinak crnogorskih rukometaša u inostranstvu

Rakcevicmladen
N
aši najbolji rukometaši su konačno dobili selektora, tačnije Zoran Kastratović je produžio ugovor sa RSCG na još tri godine, a za to vrijeme će imati zadatak da podmladi selekciju. Mladi rukometaši u inostranstvu igraju sve bolje, međutim, protekli vikend su obilježili oni iskusniji – Žarko Marković, Rade Mijatović, Mladen Rakčević, Fahrudin Melić, Novica Rudović, Igor Marković. Portal Handballme donosi učinak naših rukometaša u inostranstvu.

Učinak crnogorskih rukometaša u inostranstvu
Portal AnalitikaIzvor

BEKOVI

DRAŠKO MRVALJEVIĆ (Bregenc, Austrija): Za vikend je bio na probi u njemačkom Mindenu, a u narednih nekoliko dana će se znati da li će do kraja sezone nastupati za “zelene”.

ZORAN ROGANOVIĆ (Lund, Švedska): Lund je konačno uzeo bod i to u derbiju protiv Malmea (25:25), a zvanično najbolji igrač Švedske – Zoran Roganović postigao je šest golova. Lund je imao i minus pet u samoj završnici, da bi na kraju došao u priliku da trijumfuje, ali je bod Malmeu spasio naš golman Nebojša Simić.

ALEN MURATOVIĆ (Kangas, Španija): Njegov tim je uzeo bod protiv Valjadolida (29:29), a iskusni lijevi bek je postigao tri gola od sedam šuteva.

ŽARKO MARKOVIĆ (Hamburg, Njemačka): Ljevoruki bombarder je odigrao odlično protiv svog bivšeg kluba. HSV je savladao Gepingen – 31:29, a Žarko je postigao četiri gola i to u prvom poluvremnu, dok je njegov drugi proglašen za gol kola u Bundesligi.

VLADIMIR OSMAJIĆ (Tuluz, Francuska): Njegov Tuluz je poražen u gostima od Nimesa (29:25), a Smajo se nije upisao u strijelce.

VASKO ŠEVALJEVIĆ (Hanover, Njemačka): Postigao je dva gola u remiju Hanovera protiv Libeka (28:28).

STEVAN VUJOVIĆ (Selestat, Francuska): Odigrao je odlično u oba pravca protiv Trembleja. Njegov Selestat je slavio u gostima 31:24, a naš reprezentativac je postigao dva gola od tri šuta.

MIRKO MILAŠEVIĆ (Biljer, Francuska): Mirko je slavio za vikend. Biljer je pobijedio Vernon 32:29, a Mirko je imao super učinak četiri gola od četiri šuta. Biljer se trenutno nalazi na drugom mjestu u francuskoj drugoj ligi.

MARKO SIMOVIĆ (Ankaraspor, Turska): Nije igrao zbog povrede, koja nije ozbiljnije prirode, a njegova Ankaraspor je savladala Gencebirligi 27:22.

NOVICA RUDOVIĆ (Ivri, Francuska): Ruda je sa pet golova bio odličan protiv Šamberija. Braća Žil i drugovi su slavili sa 32:24.

ŽARKO PEJOVIĆ (Tatran Prešov, Slovačka): Postigao je jedan gol od četiri šuta protiv Lovćena u okviru 5.kola SEHA lige. Tatran je savladao našeg šampiona (32:29).

BOGDAN PETRIČEVIĆ (Miluz, Francuska): Napravio je pauzu od nedjelju dana zbog povrede tetive, ali je ipak odigrao odlično u odbrani u pobjedi Miluza nad Bordoom (24:24). Bivši bek Lovćena je na ovom meču postigao i dva gola.

IVAN PERIŠIĆ (Cegled, Mađarska): Dao je sedam golova Vacu, a njegov tim je slavio 27:25. Perišić čini se polako podiže formu.

VUK MILOŠEVIĆ (Kuenka, Španija): Nije se upisao u strijelce u remiju Kuenke protiv Gvadalahare (27:27).

VLADAN LIPOVINA(Kuenka, Španija): Ponovo najbolji u svom timu sa osam golova protiv Gvadalahare. Ipak Kuenka je u poslednjem napadu ispustila pobjedu (27:27).

ILIJA VUČKOVIĆ (Karvina, Češka): Karvina igra odlično. Tim našeg Ilije Vučkovića je savladao SKP 28:23, a lijevi bek iz Podgorice je postigao četiri gola iz isto toliko šuteva, dok je uknjižio i četiri asistencije.

MIRKO VUJOVIĆ (Cegled, Mađarska): Odlično je odradio svoj zadatak u odbrani, dok je i postigao gol za Cegled protiv Vaca (27:25).

BOŽO ANĐELIĆ (C.Zvezda, Srbija): Nije uspio da zatrese mrežu bivšeg čuvara mreže Mojkovca Darka Cvetkovića (16 odbrana). Zvezda je uzela bod Spartaku u Subotici (24:24).

STEFAN ČAVOR (Celje, Slovenija): Mladi desni bek iz Budve ponovo nije bio u sastavu Celja u domaćem šampionatu protiv Trima (36:17).

MILOŠ BOŽOVIĆ (Valjadolid, Španija): Nije se upisao u strijelce za Valjadolid protiv Kangasa (29:29).

VUKO BOROZAN (Karlovac, Hrvatska): Karlovac je zabilježio i peti trijumf u Hrvatskoj. Nova žrtva bio je Medveščak 32:26, a naš lijevi bek je postigao četiri gola od osam šuteva.

BOŽIDAR NIKOČEVIĆ (Teramo, Italija): Božo nastavlja da rešeta u Italiji. Postigao je osam golova u pobjedi Terama nad Imolom (28:24).

MATIJA PIŽURICA (Partizan, Srbija): Bio je u sastavu za meč 5.kola SEHA lige koji je Partizan izgubio od Borca (22:20).

ANDRIJA ĐURIČIĆ (Partizan, Srbija): U porazu svog tima od Borca Andrija se nije upisao u strijelce, imao je tri bezuspješna šuta.

KRILA

FAHRUDIN MELIĆ (PSŽ, Francuska): Melka je bio odličan u najvećem francuskom derbiju protiv Monpeljea. PSŽ je savladao velikog rivala 30:29, a naš bivši reprezentativac je postigao četiri gola.

ALEKSANDAR SVITLICA (Minden, Njemačka): Svijetla tačka svog tima u Kilu bio je Svitlica, koji je pet puta tresao mrežu “zebri”. Aktuelni šampion Njemačke je slavio 34:25.

MARKO LASICA (Pik Seged, Mađarska): Marko je počeo da trenira i očekuje se da već sledeće nedjelje bude u sastavu PIK Segeda.

MARKO POPIVODA (Vize, Belgija): Njegov klub je protekle nedjelje odigrao dva kontrolna meča, a već za vikend startuje Beneluks liga u kojoj Vize ima velike ambicije.

IGOR MARKOVIĆ (Alkurain, Kuvajt): Gile već večeras dolazi u Crnu Goru nakon što je bio najbolji igrač svog kluba na Arabia Kupu. On je juče sa pozicije srednjeg beka (iako je krilo) postigao deset golova protiv Armije iz Egipta (24:23). Marković je na četiri meča postigao 29 golova, a njegov tim je završio na šestom mjestu.

PIVOTI

MLADEN RAKČEVIĆ (AEK, Grčka): “Žuti” su pred 3.000 navijača na svom eterenu deklasirali Edesu 41:25, a Mađo je postigao šest golova.

NEMANJA GRBOVIĆ (C.Zvezda, Srbija): Grba je u Subotici odlično iskoristio ukazanu šansu. Postigao je tri gola protiv Spartaka (24:24).

MARKO PEJOVIĆ (Lions, Holandija): U vječitom derbiju Volendam je savladao Lions 30:29, a naš pivot je postigao pet golova.

GOLMANI

GORAN STOJANOVIĆ (Rajn Nekar Leven, Njemačka): Iskusni čuvar mreže je imao 12 odbrana u Berlinu. “Lavovi” su na vrućem gostovanju osvojili bod (21:21).

RADE MIJATOVIĆ (Metalurg, Makedonija): Od naših golmana Rade je imao najbolji učinak – čak 17 puta je odbranio svoj gol na meču koji je Metalurg igrao sa Nekseom (24:24).

MARKO RAJKOVIĆ (Valans, Francuska): Valans je za vikend bio slobodan.

NEBOJŠA SIMIĆ (Malme, Švedska): Simo brani kao sat. Ponovo je bio junak svog tima sa 15 odbrana protiv Malmea (25:25).

GOLUB DOKNIĆ (Hard, Austrija): Golub u kontinuitetu brani odlično. Naš bivši reprezentativac je imao 16 odbrana u ubjedljivoj pobjedi Harda nad Ferlahom (42:21).

MILE MIJUŠKOVIĆ (Kangas, Španija): Uknjižio je pet odbrana u remiju Kangasa protiv Valjadolida (29:29).

MILAN KOSANOVIĆ (C.Zvezda, Srbija): Golman koji je branio gol naše reprezentacije dok je selektor bio Ranko Popović je prije dva dana uknjižio 10 odbrana plus sedmerac na meču u Subotici (24:24).

Portal Analitika