Region

Parada

2702bebakapicicSramota ove države i svih koji su je vodili od kraja osamdesetih do danas oslikana je na paradi. Zemlja u kojoj se ne baštini antifašizam, produkuje one kojima su koljači o kolaboracionisti ideali, pod čijom su ideologijom i ušli u poslednju balkansku klanicu, prirodno je da se i u slučaju gej populacije ponašaju kao u vremenu Trećeg Rajha!

Parada
Portal AnalitikaIzvor

 

Piše: Beba KAPIČIĆ

"Tko ima hrabrosti još danas, da kaže: morat ćete se kajati, kada doznate, da ste se varali i druge varali, jer ste bili prevareni i radili krivo; morat ćete žaliti svoje riječi i djela kao zazor i sramotu? Danas više nema Savonarole ni Jana Husa. Svejedno, kajat ćete se i bit će vam žao onda, kad doznate i spoznate, dvadeset ili trideset godina kasnije. Pobjede spoznaje polagane su i kasne; za njih je kratak i čitav ljudski život , a u njima je grozno što obično ne dolaze na vrijeme."- Tin Ujević - Sat kasnih spoznaja

Beograd je ove rane jeseni odaslao sliku u etar da nije svet! Hiljade policajaca pod punom ratnom spremom delovali su farsično, spremni da odbrane Beograd od neo-nacističkih grupica, čije je postojanje i delovanje dobro poznato aktuelnoj a i bivšoj vlasti! Anonimne spodobe pod pokroviteljstvom DSS, SPC, Kačavende i Pahomija baštine porodične vrednosti, držeći Beograd pod opsadom zbog bezazlene šetnje ugrožene manjine.

Šovinistička pomama: Netolerancija prema drugačijem nastala je kada i bubnjevi šovinističke pomame, onda kada se iz SANU zaviorio ratni barjak i krenulo u pohod nebeskih na zemaljske živote, zarad parčeta plavog neba i komada zemlje !

Odrastali smo uz poštovanje različitosti, rođeni u vremenu posle drugog svetskog rata, ateisti, delili smo ljude na dobre i loše, otac nacije Gedža "pogrdno" nas zove mundijalisti! Sramota ove države i svih koji su je vodili od kraja osamdesetih do danas oslikana je na paradi. Zemlja u kojoj se ne baštini antifašizam, produkuje one kojima su koljači o kolaboracionisti ideali, pod čijom su ideologijom i ušli u poslednju balkansku klanicu, prirodno je da se i u slučaju gej populacije ponašaju kao u vremenu Trećeg Rajha!

Politika kompromisa, malo ovo, malo ono, malo Evropa, malo mračnjaštvo rigidne, zaostale SPC i njenih podržavaoca jedan je od razloga zbog koga je i nekadasnja DOS otišla sa scene na koju se - bez obzira na to koliko se bodrila - zasigurno skoro vratiti neće!

Mentalna anarhija: Svet je šokiran, a ljudi ovde nisu edukovani, jer nikome do toga nije stalo, ne shvataju da je ugroženost gej polulacije, ugroženost svih onih koji drugačije misle, manjina, grupa koje nisu po ukusu memorandumaca, stranaka i udruženja kojima je nacizam ideologija!

Kako izaći iz mentalne anarhije, vratiti moralne vrednosti društvu koje se nalazi u posedu polupismenih feudalaca, palanačkih filosofa, pitanje je na koje moraju dati i boriti se za njega intelektualci, novinari, građani! Završila se jedna neslavna era, nedostojni su 24. septembra sišli sa trona izgubivši i Beograd, na trinaestu godišnjicu izbora na kojima je Milošević pobeđen teškom mukom, uz pomoć njegovih! Tako je poništena decenijska borba građana, protesti, šetnje po kiši i snegu, doček 1997. godine na ulicama Beograda, kada smo slali obećavajuću sliku u svet i imali nadu!

Danas se Srbija nalazi u stanju koje je teško opisati, a još teže razumeti! Građani su rezignirani, na sledećim izborima izlaznost će biti još manja, uzalud pokušaji da se od krhotina opet sklepa DS! Licemerni politikanti nam govore kako je društvo u slobodnom padu, kako nam treba novi sistem vrednosti, a oni su ga mučki urušili.

Večiti kompromisi zbog dolaska ili opstanka na vlasti doveli su do stanja u kome se danas nalazimo, izlaz, katarza i zdravo tkivo koje bi pokrenulo promene za sada se ne naziru. Na pitanje šta misli o ujedinjenoj opoziciji Srđa Popović kaže da misli da su sve to potrošeni ljudi, potrošene partije, potrošene ideje: "To izgleda očajnički i ne verujem da išta može da donese. Pogrešno je tražiti spas u političkoj areni. Oni su se konsolidovali u političku klasu i razlike među njima su minimalne, a borbe im se odnose na podelu plena i u svemu ostalom će sebi čuvati ledja."

Vrhovni sud Indije odlučio je da će na budućim izborima birači imati i mogućnost da daju negativne glasove određenim kandidatima, kada bi to primenili u našem slučaju izlaznost bi premašila čak i onaj postotak koji nam je dvehiljadite doneo, sada od " naših" poništeni 5 oktobar!

"Jer ima pozne mudrosti, krvave osvete vremena, kada čovek providi svoju šupljinu i svoje bivše neznanje. Treba čekati deset i dvadeset i daleko više godina, da se uzmogne kazati: Bili smo u zabludi. Nas su prevarili. Ta će daleka mudrost stići jednoga dana, da nas kazni prije same smrti za čitav jedan život zabluda i propusta." - Tin Ujević - Sat kasnih spoznaja

 

Portal Analitika