Politika

KRIVOKAPIĆ: Vlada prema CPC, kao Poncije Pilat prema Hristu

rankook0810
P
redsjednik Skupštine Crne Gore i Parlamentarne Skupštine OEBS-a Ranko Krivokapić rekao je da ga jučerašnja poruka premijera Mila Đukanovića Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi podsjeća na priču o Ponciju Pilatu iz Biblije.

KRIVOKAPIĆ: Vlada prema CPC, kao Poncije Pilat prema Hristu
Portal AnalitikaIzvor

Komentarišući jučerašnju poruku Đukanovića CPC da se umjesto što kritikuju državu okrenu ispunjavanju državnih ciljeva, Krivokapić je, kako javlja radio Antena M, kazao da Vlada Crne Gore „razapinje nevine i traži da se tako nemoćni bore za svoja prava“.
- Poncije Pilat kada je već i bio svjestan da je Isus nevin - saopštio mu je da iako je nevin ipak će morati da ga razapne pa da na krst dokazuje da ako je već Božiji sin da može da se spasi od tog krsta. Mislim da to Vlada radi Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi. Razapinje nevine i traži od njih da se tako obespravljeni i nemoćni bore za svoja prava – rekao je Krivokapić novinarima nakon sjednice Skupštine na Cetinju, prenosi radio Antena M.

Poncije Pilat, koji je bio rimski upravitelj u Judeji, nakon što je Judejcima pradao Isusa Hrista, govoreći da „ne vidi nikakvu krivicu na njemu“, simbolično je oprao ruke u znak odbacivanja odgovornosti za njegovo raspeće.

Krivokapić kaže da politiku Pilata, prema bilo kojem narodu a pogotovo prema onomnajbrojnijem u Crnoj Gori,  Vlada mora konačno da napusti.

Komentarišući riječi premijera Đukanovića da država neće biti arbitar između CPC i Mitropolije, Krivokapić kaže  da je Vlada formirala počasni odbor za proslavu Milanskog edikta ali i da je  Vlada koja ne može da obezbijedi počast crnogorskoj zastavi očigledno  motivisana partijskim a ne državnim interesima.

- Negdje sam tu prepoznao ne ni ljubav prema srpskom narodu a ni ljubav prema Hramu, to previše liči na ljubav koja je nekad postojala prema Dafini i Jezdi a pokrivala se istim radnjama. Sada u ovo vrijeme takođe se i Hramom i tkz. ljubavi prema srpstvu pokriva KAP, CEAK i ostali veliki odlivi novca iz Crne Gore – rekao je Krivokapić.


On je istakao da je evidentna  konekcija između Dafine i Jezde  sa jedne strane, CEAK-a i KAP-a sa druge te da je to kontinuitet jednopartijske politike na štetu naše države.
- Đe ni crnogorkska zastava ne može dobiti počast, dje niko ne smije da izjavi riječ Crnogorac osim zahvalnosti ruskom patrijarhu Kirilu što se usudio da spomene crnogorski narod u sred Crne Gore – poručio je Krivokapić.

Portal Analitika