Abiznis

Odloženo glasanje o planu reorganizacije Vektre Jakić

0410-ivanovic
P
rivredni sud u Bijelom Polju ni juče nije donio odluku o eventualnom usvajanju plana reorganizacije Vektre Jakić, vlasništvo Dragana Brkovića, piše Dan.

Odloženo glasanje o planu reorganizacije Vektre Jakić
Portal AnalitikaIzvor

Do trećeg glasanja povjerilaca o planu reorganizacije nije došlo, jer su advokati OTP faktoringa zahtijevali prekid stečajnog postupka jer je Brković preko svoje kolašinske kompanije Vektra Nord otkupio dug i glas radnika Vektre Jakić u odboru povjerilaca, neposredno pred treće glasanje o planu reorganizacije. Potom su pravni zastupnici OTP faktoringa zahtijevali izuzeće stečajnog sudije Zorana Ašanina, a kasnije i predsjednika Privrednog suda u Bijelom Polju Muzafera Hadžajlića.

Neposredni povod za jučerašnji zahtjev za izuzeće sudije Zorana Ašanina bila je njegova odluka da donese rješenje kojim se odbija prijedlog povjerioca CKB za prekid stečajnog postupka. Prije ročišta, naime, stečajni upravnik je obavijestio sudiju da je Vektra Nord iz Kolašina, takođe vlasništvo Dragana Brkovića, sklopila pismene ugovore sa većinom radnika Vektre Jakić da od njih otkupi 351, 9 hiljada eura duga. Ugovor nije potpisan sa dijelom radnika kojima kompanija duguje ukupno 6.665 eura.

Sudija Ašanin je donio i rješenje u kojem stoji da se ročište odlaže do 18. oktobra, do odluke predsjednika Apelacionog suda o zahtjevu za izuzeće predsjednika Privrednog bjelopoljskog suda Hadžajlića.

 

Portal Analitika