Politika

SNP: Naša partija Crnoj Gori nije dužna ni cent

snp
G
lavni odbor Socijalističke narodne partije Crne Gore usvojio je juče Izvještaj o materijalno-finansijskom poslovanju partije za 2012, napominjući da oni nijesu dužni po bilo kom osnovu državi ni jedan jedini cent.

SNP: Naša partija Crnoj Gori nije dužna ni cent
Portal AnalitikaIzvor

- Glavni odbor je prihvatio preporuke iz Izvještaja Državne revizorske institucije uz konstataciju da je SNP CG u 2012. godini isplatila po osnovu obaveza zarada i naknada za zaposlene 313.669.22 eura, od čega je po osnovu izmirenja poreza, doprinosa i prireza isplaćeno 126.881.34 eura. Naznačeni iznos SNP CG je platila duplo, odnosno nekoliko desetina puta veći iznos nego pojedinačno ostale parlamentarne partije, izuzimajući DPS. Konstatacija u Izvještaju DRI da SNP nije platila porez na iznos od 34.953.00 eura, odnosi se uglavnom na naknade za rad aktivista u biračkim i opštinskim odborima u pojedinačno neznatnim iznosima, navodi se u saopštenju dosavljenom Portalu Analitika.

Iz SNP-a tvrde da je značajan dio ovih davanja bilo obaveza države, ali kako ta sredstava nijesu obezbijeđena, partija je prihvatila tu obavezu.

- Pri tome, Ministarstvo finansija nije realizovalo preporuku DRI koja podrazumijeva obavezu da se donesu podzakonska akta koja bi uredila specifičan način poslovanja političkih partija, tako da partije primjenjuju opšte propise, koji su teško primjenjivi na specifičan vid poslovanja političkih partija, ističu iz SNP-a.

Iz ove partije izjavljuju da je pozitivni saldo SNP-a - 8.333.40 eura, a da dug iznosi 4.225.22 eura.

- S obzirom na evidentno neslaganje individualnog analitičkog računa, obaveze Poreske uprave – područna jedinica Podgorica prema SNP CG iznose 4.128.18 eura. Dakle, nesporno je da poreski obaveznik SNP CG nije dužna po bilo kom osnovu državi Crnoj Gori ni jedan jedini cent, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika