Politika

BOJOVIĆ: Đukanovića ne zanimaju crnogorski identitetski problemi

1706Bojovic
P
redsjednik Izvršnog odbora Pravedne Crne Gore Rade Bojović izjavio je da je osveštanje hrama Hristovog vaskrsenja moralno i društveno posrnuće, kao i da predsjednika Vlade Mila Đukanovića ne zanimaju crnogorski identitetski problemi, već političko preživljavanje.

BOJOVIĆ: Đukanovića ne zanimaju crnogorski identitetski problemi
Portal AnalitikaIzvor

- Osvještanje hrama SPC u Podgorici bio je odličan povod da se do kraja razgoliti crnogorsko političko, društveno i moralno posrnuće. DPS je uspio da u istom danu demonstrira svoje prevrtljivo lice. Dok su se ukriveni Đukanović i kanonizovani Vujanović snebivali pred Amfilohijevim velikosrpskim zanosom, drugi partijski ešalon DPS-a na Cetinju je glumio zabrinutost nad sudbinom odbačene CPC, navodi Bojović u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Bojović smatra da, dok su pritalice SPC-a bile oko lidera DPS-a, sljedbenici CPC-a su ponovo prozivali Vujanovića.

- Pritom, snishodljivo su prećutali Đukanovića, koji je kao veliki dobrotvor Amfilohijevog životnog ostvarenja, prvi političar koji treba da bude obuhvaćen kritikom manipulatorskog i nepravednog režima. Zato je Amfilohijev egzaltirani međunarodni pravoslavni skup dobrodošao. I posljednji politički slijepac je mogao da vidi da Đukanovićevu vlast ne zanimaju crnogorski identitetski problemi, već samo nastavak političkog preživljavanja. Pritom, dvadeset i pet godina nakon velikosrpskog osvajačkog udara na Crnu Goru i dobrim dijelom protraćenog četvrt vijeka, crnogorska suverenistička, nekoruptivna i reformatorska manjina u sopstvenoj državi je opet manje-više na samom početku, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika