Region

Dogovor u Briselu: Srpski zvaničnici mogu na Kosovo i za vrijeme izbora

dacic
P
remijer Srbije Ivica Dačić rekao u Briselu da je postignut dogovor da svi srpski zvaničnici ubuduće mogu putovati na Kosovo - i prije, i za vrijeme izbora.

Dogovor u Briselu: Srpski zvaničnici mogu na Kosovo i za vrijeme izbora
Portal AnalitikaIzvor

Dačić je, poslije sastanka s visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton i premijerom Kosova Hašimom Tačijem, rekao da će postupak biti isti kao i do sada.

"Ja sam rekao da ću se povući iz dijaloga ako posete budu zabranjene tako da sam uvjeren da će ih biti", rekao je Dačić novinarima poslije 17. runde dijaloga sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem koji se odvija pod okriljem EU. Dačić je izrazio nadu da će ono što je dogovoreno tokom narednih nedjelja biti sprovedeno.

Dačić je podvukao da je sastanak u Briselu bio veoma uspješan i da je postignut dogovori da se u biračke spiskove upiše još 12.000 kosovskih Srba u četiri opštine na sjeveru.

Uz to, ponovo će se, na osnovu novih dokumenata, razmotriti i mogućnost za upis mnogo većeg broja raseljenih i izbjeglih lica sa Kosova koji žive u Srbiji.

Dačić je rekao da sastanak u Briselu potvrđuje da je Srbija učinila praktično sve u sprovođenju sporazuma o normalizaciji odnosa s Prištinom.

Portal Analitika