Kultura

Galerija "Centar": Otvoren konkurs za izlaganje

0810csucg
G
alerija „Centar“ u Podgorici poziva likovne, primijenjene i multimedijalne umjetnike da učestvuju na konkursu za izlaganje u slobodnim terminima tokom 2014. godine.

Galerija "Centar": Otvoren konkurs za izlaganje
Portal AnalitikaIzvor

Na konkurs za samostalno i grupno predstavljanje u ovom izložbenom prostoru, koje pripada Centru savremene umjetnosti Crne Gore, do 20. novembra se mogu prijaviti akademski umjetnici, kao i oni umjetnici koji nemaju formalno obrazovanje, ali su se već potvrdili svojom profesionalnom biografijom i stekli relevantne umjetničke reference.

Dokumentaciju neopohodnu za učešće na konkursu čine:

- radna biografija sa kontakt adresom,

- portfolio u štampanom ili elektronskom obliku na CD-u,

- kratak opis koncepta izložbe, kao i tip i obim izložbe (okviran broj djela), i

- posebni zahtjevi za postavljanje izložbe (ukoliko postoje).

Ovu dokumentaciju moguće je dostaviti na adresu: Galerija „Centar“, Njegoševa 2, 81000 Podgorica ili elektronskom poštom: galerijacentar@t-com.me.

Galerija „Centar“ će za odabrane umjetnike obezbjediti: kataloge, pozivnice, plakat, medijsku prezentaciju i koktel. Za umjetnike koji u Podgoricu dolaze iz inostranstva, obezbijeđen je dvodnevni hotelski smjestaj.

Konkurs je zvanično otvoren do 5. oktobra do 20. novembra, a nepotpuna dokumentacija i zahtjevi pristigli nakon tog datuma neće se razmatrati.

Umjetnički savjet Galerije odlučivaće o pristiglim prijavama nakon zatvaranja konkursa, a zatim će objaviti listu odobrenih izložbi.

Portal Analitika