Fudbal

DN: Učinak Crnogoraca u inostranstvu

SavicStefan
D
nevne novine donose učinak crnogorskih fudbalera u inostranstvu.

DN: Učinak Crnogoraca u inostranstvu
Portal AnalitikaIzvor

GOLMANI

Pavle VELIMIROVIĆ (Rabat Ajaks) - Pretprio novi poraz. Branio svih 90 minuta protiv Naksar Lajonsa - 1:2.

Milan MIJATOVIĆ (Zobahan) - Odličan na gol crti u duelu sa Sepasijom - 0:0. Dobio žuti karton.

Boban BAJKOVIĆ (Crvena zvezda) - Nemoćan na Banovom brdu - Zvezda lako izgubila 2:0 od Čukaričkog.

Darko BOŽOVIĆ (Hepi Volej, Hong Kong) - Primio pogodak u posljednjem trenutku utakmice. Ipak, Darko i saigrači su "iščupali" bod protiv Juen Longa - 2:2.

Miroslav VUJADINOVIĆ (Vlaznija) - Tri puta vadio loptu iz mreže. Vlanzija je pretrpjela težak poraz od Teute 3:2.

Igor PAVLOVIĆ (Vardar) - Dobro odradio posao u pobjedi nad Pelisterom - 1:2. Najpopularniji makedonski klub na golu sa našim internacionalcem juri ka prvom mjestu.

Bojan ZOGOVIĆ (Timok) - Ekipa Sloge iz Kraljeva ga je natjerala da tri puta natjerala vadi loptu iz mreže - 3:0. Timok stoji solidno na tabeli Druge lige Srbije.

ODBRANA

Stevan RELJIĆ (Vardar) - Odlično igra u Makedoniji, a tu su i dobri rezultati - Reljić je bio odličan uz desnu aut liniju protiv Pelistera koji je savladan sa 1:2.

Ilija RADOVIĆ (Spartak Subotica) - Iskusni defanzivac je korektno odradio posao u teško izvojevanoj pobjedi nad Donjim sremom u Subotici - 2:1.

Ivan KECOJEVIĆ (Gazijantepspor) - Bez greške odigrao u velikom trijumfu nad Kajserisporom u gostima 0:1. Keca uliva samopuzdanje pred meč sa Engleskom - u dobroj je formi, a velike su šanse da bude starter na Vembliju.

Nikola VUJADINOVIĆ (Šturm) - Stub odrane tima iz Graca igra na visokom nivou. Nikola i kolege pobijedile Grodig u gostima sa 0:1.

Dejan BOLJEVIĆ (Čukarički) - Dominirao protiv Crvene zvezde. Dejan zaustavio ofanzivce sa Marakane u rapsodiji i pobjedi Čuke od 2:0.

Milko NOVAKOVIĆ (Dačija) - Odlazak u Moldaviju je bio pun pogodak sa prekaljenog defanzivca - Milko je bio dobar protiv Dinama, a Dačija je to iskoristila i slavila - 1:2.

Mijuško BOJOVIĆ (Vasland Beveren) - Nadareni štoper će pamtiti derbi začelja - Beveren pobijedio sa 2:0 Ostende, a Mijuško je pružio možda i najbolju partiju od kada je u Belgiji.

Savo PAVIĆEVIĆ (Anortozis) - Igrao do 72. minuta u duelu sa Kuiklonom - Anortozis lako preskočio gostovanje trijumfom od 5:1.

Vladimir VOLKOV (Partizan) - Odbranu odradio bez greške, ali je u ofanzivi zakazao kao i cijeli Partizan - Volkov i "crno - bijeli" uzeli samo bod protiv Javora (0:0).

Milan JOVANOVIĆ (Lokomotiva Sofija) - Gradski derbi protiv Levskog je završen bez pobjednika - 0:0. Milan upisao novih dobrih 90 minuta.

Stefan SAVIĆ (Fiorentina) - Zaustavio "nebeskoplave" ofanzivce u jednom od derbija Italije. Lacio - Fiorentina 0:0, Savić na nivou.

Žarko TOMAŠEVIĆ (Kortrijk) - Igrač utakmice protiv velikog Anderlehta! Kortrijk pobijedio u gostima 0:1, Tomašević odigrao za udžbenike.

Predrag FILIPOVIĆ (Alst) - Konačno pobjeda! I to u gostima protiv Ekscelsijora 1:2. Peđa igra bez problema u 38. godini.

Nemanja GOJAČANIN (Javor) - Selektor Duško Vlaisavljević je vjerovatno uživao gledajući Partizan - Javor (0:0). Desni bek tima iz Ivanjice je dominirao i uhapsio napadačku liniju Partizana.

Đorđe VOJVODIĆ (OPS Oulu) - Perfektan meč za bivšeg defanzivca Mornara - Vojvodić je odradio posao bez greške u pobjedi od čak 8:0 protiv Kajanija.

Marko VEŠOVIĆ (Crvena zvezda) - Utopio se u sivilo Banovog brda. Vešo i drugovi nijesu imali riješenja protiv odličnog Čukaričkog koji je pobijedio 2:0.

Đorđe ĐIKANOVIĆ (Muaiter, Katar) - Dobio žuti karton u porazu od prvoplasirane Al Vakre 3:1.

VEZNI RED

Igor IVANOVIĆ (OFK Beograd) - Solidan u remiju protiv Slobode 2:2. Igor učestvovao u akcijama kod pogodaka svog tima.

Veljko BATROVIĆ (Viđev Lođ) - Poslije pobjede nad Lehiom Gdanjsk (4:1), komentatori su pohvalili mladog Batrovića, kao jednog od najboljih tehničara koji je igrao u Poljskoj. U visokoj pobjedi igrao je do 61. minuta.

Simon VUKČEVIĆ (Vojvodina) - Reprezentativni vezista bio na terenu do 51. minuta u pobjedi nad Radom 1:2

Nebojša KOSOVIĆ (Vojvodina) - Igrač utakmice! Mladi reprezentativac ušao u 57. minutu i promijenio tok utakmice na Banjici - u 70. minutu je pogodio za pobjedu protiv Rada - 1:2.

Nemanja NIKOLIĆ (Dinamo Minsk) - Nije loše igrao u najvećem derbiju Bjelorusije - Nikolić dobio žuti karton, ali je teren napustio pognute glave jer je BATE slavio sa 2:1.

Miloš KRKOTIĆ (Dačija) - Dobio šansu od 39. minuta protiv Dinama - Krkota je bio solidan u važnoj pobjedi ostvarenoj na gostujućem terenu - 1:2.

Vladimir BOLJEVIĆ (Krakovija) - Igrao sudijski dodatak u pobjedi nad Jagjelonijom (1:2) - Boljević je ušao u 90. minutu.

Vladan SAVIĆ (Kečkemet) - Pogodio treći put u sezoni - rođeni Beranac koji ima 34 godine je bio jedan od najboljih na terenu u remiju sa MTK-om (2:2).

Marko VUKASOVIĆ (Kečkemet) - Korektno odradio posao u veznom redu "ljubičastih" protiv MTK-a (2:2). Dobio žuti karton u finišu utakmice.

Boris BULAJIĆ (Kečkemet) - Ušao u 72. minutu protiv MTK-a (2:2). Bulajić ima solidnu minutažu u Mađarskoj.

Branko BOŠKOVIĆ (Rapid Beč) - Igrao četiri minuta u neriješenom obračunu sa Neuštadom - 0:0.

Asmir KAJEVIĆ (Cirih) - Bio u startnoj postavi protiv Lucerna koji je iznenađujuće pobijedio 2:0. Asmir izašao u 64. minutu.

Damir KOJAŠEVIĆ (Astana) - Zakuvalo se u prvenstvu Kazahstana - Piksi odradio dobru utakmicu, ali Kairat je sa dva gola u finišu stigao do pobjede od 2:1. Astana ima šansu za titulu.

Dragan BOŠKOVIĆ (Sapunbari) - Jedan od najboljih igrača na Tajlandu. Bole je u taboru "slonova" po ko zna koji put bio proglašen za igrača utakmice. Pogodio je iz jedanaesterca za pobjedu nad Bangkokom (1:0)!

Bojan KALJEVIĆ (Mosta, Malta) - Hibernians je skoro nemoguće pobijediti na Malti - Kaljević se trudio, dobio žuti karton, ali poraz je bio neizbježan - 2:0.

Marko RAIČEVIĆ (Napredok) - Fenomenalna partija u pobjedi protiv Makedonije Đ.P (2:1). Marko je igrao cijeli meč i namjestio prvi gol.

Baćo NIKOLIĆ (Borac Čačak) - Bio je akter šokantnog poraza od Radnika kod kuće (1:3). Eks igrač Sutjeske je bio na terenu do 75. minuta.

Bojan SANKOVIĆ (Ujpešt) - Igrao cijelo drugo poluvrijeme protiv Videotona koji je bez problema pobijedio sa 3:0.

NAPAD

Đorđe ŠUŠNJAR (Jagodina) - Mogao je bolje protiv Radničkog iz Niša - 1:1. Sve u svemu, Šušnjar se ustalio u udarnih 11.

Nikola NIKEZIĆ (Olimpija) - Položio oružje u derbiju protiv Maribora koji je slavio sa 2:0 - Nikeza igrao cijeli meč.

Srđan AJKOVIĆ (BSK Borča) - Od 55. minuta je dobio šansu, ali nije uspio skoro ništa da promijeni - BSK je na kraju remizirao sa Sinđelićem - 1:1.

Đorđije ĆETKOVIĆ (Bežanija) - Imao je prilika u Novom Sadu, ali ih nije iskoristio - izašao u 70. minutu u remiju sa Proleterom (0:0).

Bojan BOŽOVIĆ (Bežanija) - Ni on nije uspio da pogodio protiv Proletera (0:0) - zamijenjen deset minuta prije posljednjeg sudijskog zvižduka.

Filip KASALICA (Crvena zvezda) - Nije uspio da razdrma uspavanu Zvezdu na Banovom brdu koja je "pukla" 2:0 od Čukaričkog. Kasalica igrao u drugom poluvremenu.

Fatos BEĆIRAJ (Dinamo) - Doprinio pobjedi nad Rijekom koja je stigla u "foto-finišu" golom Soudanija. Bećo igrao od 73. minuta.

Dženan RADONČIĆ (Šimicu) - Bilo je teško u dvorištu lidera japanske lige - Šimicu izgubio 3:1 od Hirošime, Radoničić dobio žuti karton u solidnoj partiji.

Radomir ĐALOVIĆ (Sepahan) - Zakočila je ofanziva Sepahana - Đalović je zamijenjen u 65. minutu protiv Mes Kermana. Jedna od slabijih partija u Iranu.

Luka ĐORĐEVIĆ (Tvente) - Minutaža je bila mala. Luka je ušao u finišu utakmice u kojoj je Tvente osvojio sva tri boda protiv Kambura (1:0).

Žarko KORAĆ (Hapoel Haifa) - Najbolji u svojoj ekipi! "Ajkule" izgubile 2:1 od Hapoel Akre, ali je nekadašnja vedeta Zete postigla gol time ublaživši poraz.

Darko PAVIĆEVIĆ (Zalegeršeg) - Jedan od boljih u pobjedi nad Cegledom (0:1). Pavićević će pokušati sa svojim timom da se dokopa elite mađarskog fudbala.

Slaven STJEPANOVIĆ (Vendsisel, Danska) - Igrao u porazu od Silkeborga 2:1. Nekada velika nada crnogorskog fudbala je počela da igra standardno u Drugoj ligi Danske.

Radislav SEKULIĆ (Čukarički) - Ušao da stane na loptu protiv Crvene zvezde koja je savladana sa 2:0 - igrao desetak minuta.

Saša JOVOVIĆ (OPS Oulu) - Šteta što se nije upisao u strijelce protiv Kajanija koji je torpedovan sa 8:0. Napustio teren u 72. minutu.

Đorđe KRKELJIĆ (Napredok) - Brzo je postao miljenik publike u Kičevu. Đorđe je u 84. minutu lijepim golom donio tri boda Napredoku protiv Makedonije Đ.P. - 2:1.

Portal Analitika