Rukomet

Dušebaev preuzima Vardar – Kastratović: Zatečen sam

KastroPress1
K
ao grom iz vedra neba je odjeknula informacija da naš selektor Zoran Kastratović nije više trener Vardara. Naime, prema našim informacijama Kastratović je jutros imao sastanak sa prvim čovjekom kluba Sergejom Samsonenkom, đe mu je Rus saopštio da nije više trener.

Dušebaev preuzima Vardar – Kastratović: Zatečen sam
Portal AnalitikaIzvor

“Zoran Kastratović više nije trener RK Vardar. To je prekrasan čovjek i odličan stručnjak, ali odluka je konačna i neću davati dopunsko objašnjenje”, rekao je Samsonenko, koji je tako pokazao svoju bahatost, jer je na prečac smijenio čovjeka koji je odlično pripremio ekipu za iskušenja na tri fronta, zaustavio je nikad jaču Barselonu, njegov tim je odigrao odlično i mečeve u SEHA Ligi, a pritom nije dobio pravo i adekvatno objašnjenje zašto je smijenjen.

“Zatečen sam. Nemam komentar. Zašto je prekinuta saradnja pitajte direktora Sergeja Samsonenka, on to najbolje zna”,kazao je za Handball Montenegro Kastratović, koji je prije dva dana produžio ugovor sa RSCG.

Javnost u Skoplju već bruji da će Kastratovića zamijeniti legendarni rukometaš i bivši trener Atletiko Madrida – Talant Dušebaev, čiji sin Aleks nastupa za Vardar. Prema informacijaam portala njegova promocija će se obaviti sljedeće neđelje, nakon meča koji šampion Makedonije igra sa PSŽ-om. (Handballme)

Portal Analitika