Abiznis

Žugić sa predstavnicima njemačkog Ministarstva finansija

zugaok
M
inistar finansija dr Radoje Žugić sastao se danas sa predstavnicima njemačkog saveznog Ministarstva finansija, zaduženim za proširenje EU i bilateralne odnose sa zemljama kandidatima za pristupanje EU, Ingrid Roeder i Oliverom Klabundeom. Sastanku su prisustvovali i ambasador Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori, Pius Fischer i njegov zamjenik, Olaf Poeschke.Predstavnici njemačkog Ministarstva finansija su u posjeti Crnoj Gori u cilju upoznavanja sa ukupnom finansijskom i ekonomskom situacijom u našoj zemlji, u svijetlu predstojećih procesa vezanih za pristupanje Crne Gore Evropskoj uniji, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Žugić sa predstavnicima njemačkog Ministarstva finansija
Portal AnalitikaIzvor

U tom smislu, ministar Žugić upoznao je goste sa aktuelnom situacijom u fiskalnoj i ekonomskoj sferi, kao i sa aktivnostima koje Ministarstvo finansija preduzima u cilju daljeg stabilizovanja javnih finansija. Nakon prezentacije do sada implementiranih mjera, ministar je predstavnike njemačkog ministarstva upoznao sa predstojećim aktivnostima koje će biti usmjerene na dva kolosjeka: nastavak fiskalne konsolidacije na konzistentnoj osnovi i stvaranje preduslova za ostvarivanje snažnijih stopa ekonomskog rasta u budućem periodu. Klabunde je istakao da je za Njemačku prvenstveno značajna makroekonomska stabilnost zemalja - pristupnica EU i pohvalio namjere Ministarstva finansija da se, osim na rashodnu stranu, koncentriše na poboljšanje trendova na prihodnoj strani budžeta. Ambasador Fisher je, takođe, dao ohrabrenje sprovođenju mjera koje treba da doprinesu višem stepenu održivosti javnih finansija Crne Gore.

Ministar Žugić je iskoristio priliku da se predstavnicima njemačke vlade zahvali na dosadašnjoj podršci u vidu kreditnih aranžmana sa KfW bankom, namjenjenih projektima u oblasti komunalne infrastrukture, energetike, malih i srednjih preduzeća i sl. i izrazio uvjerenje da će saradnja i u narednom periodu biti intenzivna i uspješna.

Portal Analitika