Društvo

TODOROVIĆ: Hram u Podgorici megamarket svetosavske bižuterije

1304rajkoTodorovic
S
likar Rajko Todorović Todor kazao je u izjavi za Portal Analitika da je, danas osvještani Hram Hristovog Vaskrsenja „megamarket svetosavske bižuterije“.

TODOROVIĆ: Hram u Podgorici megamarket svetosavske bižuterije
Portal AnalitikaIzvor

Todorović je, govoreći o činu osvještanja, naglasio da Crnogorci „genetski naslijeđuju osobine – poganstvo i izdaju“ i da je hram u Podgorici „mrtvački kovčeg Crne Gore“.

- Mi Crnogorci smo svjetski unikum, kod nas postoje dvije osobine koje se sigurno genetski naslijeđuju  - to su poganstvo i izdaja. Ovaj hram koji je jutros osvještan - nije hram nego megamarket svetosavske bižuterije. Taj hram je mrtvački kovčeg Crne Gore – rekao je Tododrović u kratkoj izjavi za Portal Analitika.

Saborni Hram Hristovog Vaskrsenja osveštan je jutros u Podgorici u okviru obilježavanja 1.700 godina Milanskog edikta.

Crkvenu ceremoniju osveštenja vodio je patrijarh vaseljenski Vartolomej u prisustvu pravoslavnih patrijarha.

Osveštenju i liturgiju prisustvovali su poglavari pravoslavnih crkava, među kojima srpski patrijarh Irinej, vaseljenski patrijarh Vartolomej, jerusalemski patrijarhTeofil i patrijarh moskovski i sve Rusije Kiril.

Svječanosti su takođe prisustvovali crnogorski predsjednik Filip Vujanović, potpredsednik Vlade Crne Gore i ministar vanjskih poslova Igor Lukšić, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, kao i predstavnici drugih hrišćanskih crkava i vjerskih zajednica.

 

Portal Analitika