Politika

Đukanović CPC-u: Više radite, manje kritikujte

milo-govorpr
P
remijer Milo Đukanović poručio je Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi da, umjesto kritike državi, treba da pokažu istrajnost, mudrost i čvrstinu opredjeljanja u ispunjenju svojih ciljeva. Premijer je poručio da država neće arbitrirati u vjerskim pitanjima.

Đukanović CPC-u: Više radite, manje kritikujte
Portal AnalitikaIzvor

"Nemam ništa protiv da se svi vjernici, uključujući i vjernike CPC-a bore za obnovu autokefalnosti, ali oni moraju uložiti potreban entuzijam, potrebno znanje i mudrost da ostvare ono što je njihov cilj. Dozvolite, nije se crnogorska država obnovila preko noći, jednodnevnim naporom jedne generacije. Država se obnavljala cio vijek i u finalu se obnovila zahvaljujući jednoj mudroj državnoj politici i bila je kruna nečega što su generacije sanjale", kazao je premijer novinarima u Baru.

Predstavnici Crnogorske pravoslavne crkve protestovali su juče na Cetinju zbog, kako su saopštili, ponižavajućeg statusa te crkve.

Đukanović je takođe ocijenio da su razlozi nezadovoljstva pogrešno adresirani na Vladu Crne Gore.

djukanovicĐukanović je nešto kasnije primio patrijarhe i predstavnike svih pravoslavnih i drugih hrišćaskih crkava koji su u nedjelju doputovali u Podgoricu, kako bi prisustvovali osveštanju Hrama Hristovog vaskrsenja upriličenog u sklopu obilježavanja 1700. godišnjice Milanskog edikta...

(rtcg.me)

 

 

Portal Analitika