Društvo

Zašto psi jure svoj rep

0710-pas
N
eke pseće navike nisu baš najasnije posmatračima. Objašnjavamo što znači pet tipova psećega ponašanja koji vam dosad možda nisu bili jasni.

Zašto psi jure svoj rep
Portal AnalitikaIzvor

Čekanje hrane: Psi uglavnom ne čekaju pored stola jer su gladni, nego zbog toga što žele vašu pažnju i naklonost. Možda ste im jednom dobacili nešto sa stola pa su se osjećali počašćenima i tu radnju doživljavaju kao izraz vaše naklonosti prema njima.

Drže glavu ukoso: Kada pas nagne glavu nakon što je čuo neobičan zvuk, vjerojatno pokušava da otkrije izvor zvuka. Budući da je njihov sluh sto puta osjetljiviji od našega, tu će radnju izvoditi kada nama nikakav zvuk ne privuče pažnju.

Lov na vlastiti rep: Psi love svoj rep iz čiste zabave. Rep je igračka koja nikada neće pobjeći. Možda mu je dosadno, želi pažnju ili ga svrbi rep.

Njuškanje zadnjica drugih pasa: Shvatite to kao rukovanje kod ljudi. To je jednostavno tip pozdrava među psima. Kako je najsnažniji miris upravo na tom dijelu tijela, psi se najčešće zalete prvo onamo. Često možete da vidite i da psi njuškaju uši, ali i sve druge dijelove tijela.

Kruženje na mjestu prije spavanja: Ta je navika nasljeđe predaka koji su kružili na mjestu prije polaska na spavanje kako bi sa sebe stresli prljavštinu i otjerali bube sa sebe i s ležaja.

Izvor i foto: index.hr

Portal Analitika