Region

Mišković položio jemstvo u vrijednosti od 3,3 miliona eura

0710markoM
S
in vlasnika "Delta holdinga" Marko Mišković položio je jemstvo od 3,3 miliona eura za odbranu sa slobode, upisom hipoteke na nepokretnosti i danas će biti izveden pred sud kako bi dao obećanje da se neće kriti, prenosi Blic.

Mišković položio jemstvo u vrijednosti od 3,3 miliona eura
Portal AnalitikaIzvor

Sud je danas dobio dokaz o upisu hipoteke i Marko Mišković će biti izveden pred predsjednika sudskog vijeća da da izjavu - da se neće kriti i da će se odazivati pozivima suda, rekla je Tanjugu portparol suda Dušica Ristić.

Specijalni sud je u četvrtak odlučio da Marko Mišković bude pušten iz kućnog pritvora za jemstvo od oko 3,3 miliona eura.

Sud je prihvatio predlog Miškovićeve odbrane da mu se mjera zabrane napuštanja stana, uz elektronski nadzor, zamijeni upisom hipoteke na nepokretnosti i to na lokal u Knez Mihajlovoj ulici u Beogradu od 250 kvadratnih metara.

Istim rješenjem sud je Miškoviću odredio mjeru zabrane napuštanja mjesta boravišta odnosno teriotrije Republike Srbije, oduzet mu je pasoš i naloženo da se svakog prvog radnog dana u mjesecu javlja policijskoj stanici u mjestu u kojem živi, dodala je Ristić.

Sinu vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića biće skinuta elektronska narukvica i odobreno da napusti stan nakon upisa hipoteke i davanja izjave da neće pobjeći, pošto mu je prethodnom odlukom suda kući pritvor produžen za još tri mjeseca.

To je prvostepena odluka, na koju Tužilaštvo za organizovani kriminal ima pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, koja, međutim, ne zadržava izvršenje ove odluke.

Marko Mišković u kućnom pritvoru proveo je šest mjeseci, nakon što je prebačen iz pritvora Okružnog zatvora u Beogradu u koji je dospio 12. decembra prošle godine.

 

Portal Analitika