Košarka

Kirilenko rekao zbogom Rusiji

KirilenkoRusija
N
ovi košarkaš Bruklin Netsa Andrej Kirilenko (32) izjavio je ruskim medijima da više neće igrati za nacionalni tim "zbornaje komande".

Kirilenko rekao zbogom Rusiji
Portal AnalitikaIzvor

 

On nije bio ni u sastavu selekcije Rusije na nedavnom Evropskom prvenstvu u Sloveniji đe je Rusija očajnim igrama (skor 1-4) ispala već u prvom krugu takmičenja.

- Dao sam 14 godina reprezentaciji Rusije. Mislim da je pravo vrijeme da se povučem i ustupim mjesto novim generacijama. Imam premalo vremena za porodicu tokom ljeta, a nakon naporne sezone u NBA ligi, pa želim da im se potpuno posvetim. Želim da provodim vrijeme sa svojom đecom, da se igram sa njima i gledam ih kako odrastaju - objasnio je Kirilenko.

On je prošle sezone nosio dres Minesote Timbervulfs, a od ovog ljeta je član Bruklina. Karijeru je počeo 1997. godine u Spartaku iz Sankt Peterburga, prije nego što je obukao dres moskovskog CSKA, u koji se vratio u sezoni 2011/12. Čak deset sezona (2001-11) nosio je dres Jute Džez. U reprezentaciji Rusije osvojio je evropsku titulu 2007. godine, dok je na šampionatu u Litvaniji 2011. bio bronzani. Prošlog ljeta u Londonu bio je treći na Olimpijskim igrama. (Sportal.rs)

Portal Analitika