Politika

MEDOJEVIĆ: Šta kažu Vučić i Dačić o bankrotu Srbije

okmedo1_1
P
redsjednik Pokreta za promjene i član Predsjedništva Demokratskog fronta Nebojša Medojević kritikovao je na svom Tviter nalogu najave o bankrotu Srbije prozivajući prvog potpredsjednika Vlade Srbije i Dačićev SPS da kažu kako je došlo do takvog razvoja situacije.

MEDOJEVIĆ: Šta kažu Vučić i Dačić o bankrotu Srbije
Portal AnalitikaIzvor

- Poslije hiljadu i jedne lijepe vijesti iz PR tima prvog potpredsjednika Srbije, na red su došle loše vijesti. Srbija pred bankrotom. Kako to? Sta kaže SPS?, napisao je Medojević.

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je smanjivanje plata u javnom sektoru, kojim će biti ušteđeno između 200 i 230 miliona eura, a da će penzije rasti ranije predviđenom dinamikom,

Vučić je naveo da je država "pred bankrotom u pravom smislu riječi" i najavio da će mjere za ekonomski oporavak biti teške, a ne populističke, i ocijenio da će te mjere pogoditi između 300.000 i 500.000 ljudi.

Medojvić se potom osvrnuo i na stanje javnih finansija u Crnoj Gori.

- Bilo bi dobro da neko osvešta budžet Crne Gore za 2014. Još nam samo Bog može pomoći. Ova sekta DPS je istorijski fenomen. I za SPC i za CPC. I za Zvijezdu i za Partizan. I za Ruse i za Amere. I za Asada i za pobunjenike, napisao je Medojević.

 

 

Portal Analitika