Društvo

Telekom donirao 5.000 za mamograf cetinjskom Domu zdravlja

710telekomcgok
C
rnogorski Telekom je, u okviru strategije društveno odgovornog poslovanja, nastavio sa ulaganjem u projekte od značaja za crnogorske građane. Kompanija se donacijom od pet hiljada eura uključila u akciju  prikupljanja sredstava za nabavku mamografa za Dom zdravlja Cetinje, saopšteno je Portalu Analitika iz kompanije.

Telekom donirao 5.000 za mamograf cetinjskom Domu zdravlja
Portal AnalitikaIzvor

Izvršni direktor Telekoma Rudiger Šulc je izjavio da donacija za kupovinu mamografa na Cetinju još jednom pokazuje brigu i posvećenost Telekoma građanima i oblasti zdravstva. On je izrazio zadovoljstvo što će donacija doprinijeti podizanju nivoa zdravstvene zaštite u cetinjskoj opštini.

“Nakon nedavne donacije vozila za hitnu medicinsku pomoć opštinama na Sjeveru, smatrali smo da je važno da pokažemo brigu i o zdravlju građana i na Cetinju”, rekao je Šulc, uz napomenu da iza ove donacije, kao i svakog društvenog angažmana kompanije, stoji podrška i posvećenost 700 zaposlenih u Telekomu.

On je istakao da će kompanija nastaviti da pruža podršku zajednici, kao i da radi na poboljšanju kvaliteta života crnogorskih građana.

Šulc je takođe izrazio zadovoljstvo što je u akciji kupovine mamografa učestvovao priličan broj institucija, što na lijep način govori o tome da je sve više onih koji su spremni da daju podršku i pokažu solidarnost kada je to najpotrebnije.

“Uz razumijevanje i podršku Telekoma i ostalih subjekata koji su finansijski pomogli kupovinu ovog aparata, uspjeli smo da obezbijedimo potrebna sredstva i omogućimo da se radiološki pregledi mogu obavljati po standardima prakse i u našoj ustanovi”, rekao je Nenad Vušurović, direktor JZU Dom zdravlja na Cetinju.

On je dodao da će mamograf omogućiti da Dom zdravlja proširi opseg usluga i zadovolji osnovne dijagnostičke potrebe kod pregleda dojki, čime se značajno poboljšava nivo zdravstvene zaštite pacijentkinja.

 

Portal Analitika