Društvo

Počelo suđenje Šćepanu Bujiću za ubistvo braće Gojačanin

bujicprivodjenjeovouok
Suđenje 21-godišnjem Baraninu Šćepanu Bujiću, koji je optužen za ubistvo braće Gojačanin iz februara ove godine je, nakon prošlonedjeljnog odgađanja, počelo danas.

Počelo suđenje Šćepanu Bujiću za ubistvo braće Gojačanin
Portal AnalitikaIzvor

Pred Vijećem sudije Vesne Pejan u podgoričkom Višem sudu, Bujić je kazao da se ne osjeća krivim za teško ubistvo koje mu se stavlja na teret, jer je, kako je naveo, braću usmrtio pošto je navodno bio uplašen za svoju bezbjednost i nakon provokacija i nasrtaja jednog od braće, Ljubomira.

Porodica Gojačanin je, kako je istakao stric ubijenih Radomir, već razočarana u postupanje pravosudnih organa, a napominje da nije pronađen ni pištolj kojim je izvršen stravični zločin, pa se ostavlja mogućnost da braća ne budu jedine žrtve porodice Bujić. Advokati odbrane, pak, tvrde da je Šćepan Bujić iznio, kako su poručili, emotivnu odbranu, koja će, kako se nadaju, pokazati da ubistvo nije izvršeno zvjerski i hladnokrvno.

Bujić tvrdi da nije imao namjeru da ubije braću Gojačanin:

- Smatram da nijesam kriv za teško ubistvo. Tačno je da sam povukao obarač ali ću objasniti pod kojim okolnostim, kazao je danas u prvom obraćanju sudu Baranin Šćepan Bujić (21) kojem se sudi za ubistvo sugrađana braće Dejana(26) i Ljubomira (23) Gojačanina 15. februara u bilijar klubu „Mr Oto“ u Baru.

Kazao je da se sjeća svega do trenutka kada je pucao u Ljubomira Gojačanina, ali da se ne sjeća kada je pucao u Dejana Gojačanina, dodajući da zna da ga je ubio.

- Žao mi je zbog svega što se desilo. Nijesam imao namjeru nikoga da ubijem. Sve ovo se ne bi desilo da Ljubomir nije došao, izvrijeđao me, ponižavao moju porodicu i napao me – kazao je na kraju Bujić.

Govoreći o danu kada se dogodilo ubistvo Bujić je rekao da se sa prijateljem Nikolom Vujovićem dogovorio da se nađu u bilijar klubu.

- U jednom trenutku došao je Ljubomir. Pružio sam mu ruku i poljubio se sa njim. Sjeo je na naslon stolice sa moje lijeve strane i rekao mi: „Očekivao sam da ćeš me tražiti da popričamo“ – ispričao je Bujić, koji tvrdi da je tek tada od Gojačanina saznao da je imao sukob sa njegovim mlađim bratom.

Prema tvrdnji optuženog Ljubomir Gojačanin mu je detaljno opisao kako mu je istuklao brata i još mu kazao da bi ga i ubio da ga drugi niejsu spriječili.

- Postao sam uznemiren, srce mi je jako lupalo. Upitao sam ga: „Zajebavaš li da si došao ovdje da se hvališ kako si mi pretukao brata“. On je na to kazao: „Brat ti je p… koja priča po Baru da su me on i Šarić izbili“ – ispričao je Bujić.

Kazao je da je da je tada iz straha da ne bude napadnut izvadio pištolj kako bi uplašio Gojačanina.

- Pištolj sam držao uz sebe, uperen u pod. To ga je razjarilo pa je ustao. Sa njim sam istovremno ustao i ja. Upitao me: „Šta ćeš to, šta ćeš ti?“. Pošao sam korak unazad, a on korak ka meni. Ne mogu da znam koji je razlog da on dođe da me vrijeđa, mene i moju porodicu – kazao je optuženi.

Objasnio je da se osjećao čudno, da ga je prolazila jeza, a srce jako lupalo.

- Ljubomir je rekao: „Nemaš ti muda da pucaš“ i pri tome mlatio rukama ka meni u namjeri da me udari. Jednom je krenuo ka meni stisnutom pesnicom i rekao: „Pucaj p…“. Tada sam pucao. Ne znam da li sam ispalio jedan ili dva hica. Od tog momenta se više ničeg ne sjećam. Pokušavao sam da se sjetim, ali ne mogu, kako sam pucao u Dejana - rekao je Šćepan Bujić.

On je juče ispričao i kako mu je od pete godine život ružan san, kada je, kako je kazao, neko pokušao da mu ubije mog oca a od majke napravio invalida. Živio je u strahu da će mu neko ubiti porodicu, nije mogao da spava, išao je na liječenje, ali je, kako je rekao, sve bilo uzalud.

Bujićev advokat Zoran Piperović ocijenio je da je njegov klijent bio žrtva svojevrsne medijske hajke.

- Ovo jeste tragedija, ali đavo nije tako crn kako je bilo predstavljeno u medijima – kazao je on uz konstataciju da je Bujićevo svjedočenje bacilo novo svjetlo na čitavi događaj.

Bujićev branilac smatra da osim toga što sud treba da utvrdi sve činjenice zločina potrebno je da “sa ovog dečka, koji je objasnio traumu u kojoj se podigao, skinuti oreol zvijeri-zločinca, besprizornog ubice”.

Dodao je da na ovaj način odbrana ne umanjuje gubitak i nesreću porodice Gojačanin, već da samo žele da ukažu na nove činjenice, a to je da Bujić nije hladnokrvno ušao u “Mr Otto” i ispalio hice u braću Gojačanin, kako su to pisali mediji.

Stric ubijenih mladića Radoman Gojačanin kazao je juče da su oni ogorčeni na pravosuđe i istražitelje zato što nijesu Bujića smjestili u zatvor zbog krivičnih djela koja je počinio prije ubistva.

- Da je bilo pravde zbog nekih njegovih djela ranije on bi bio u zatvoru i ovo se ne bi desilo – rekao je on.

Iznio je teške optužbe na račun Bujića, uz tvrdnju da im je država gledala kroz prste. Radoman Gojačanin je kazao da optuženi ima pravo da se brani svim sredstvima i dodao da sve i da se događaj zbio onako kako on to tvrdi nije imao nijedan razlog da puca.

- Smatramo da je njemu javljeno da se oni nalaze tu i da je on došao s namjerom da ih pobije, jer se sve odigralo za nekoliko sekundi – bio je kategoričan je stric ubijenih mladića koji je dodao da se na snimku vidi da je Ljubomir pošao na njega i da je Bujić “istog momenta pucao, a da je Dejana strijeljao”.

Foto: barinfo.me

Portal Analitika