Politika

RAKČEVIĆ: Ekipa iz Granda i mojkovački klan se bore za prevlast u policiji i tužilaštvu

710rakceviczarkook
P
redsjednik Foruma 2010. ocijenio je da su sve češće afere u Crnoj Gori posljedica borbe između ekipe iz „Granda“ i „mojkovačkog klana“ za prevlast u policiji i tužilaštvu zbog moguće procjene da je vrlo važno ko kontroliše te institucije pred očekivano pružanje dokaza da je država posvećena borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

RAKČEVIĆ: Ekipa iz Granda i mojkovački klan se bore za prevlast u policiji i tužilaštvu
Portal AnalitikaIzvor

Rakčević je u intervjuu Vijestima kazao da je previše pojednostavljen pristup da jedna strana - ekipa iz Granda - optužuje drugu - mojkovački klan i obrnuto, da svojim djelovanjem usporava približavanje Crne Gore EU.

- Nije riječ o sukobu principijelne ili ideološke prirode, već mi je bliže tumačenje da je to sukob interesne i biološke prirode. Nesporno da će doći do otvaranja mnogih crnih kutija ove vlasti i građanima će biti sve jasnije koji je način vladanja i što je suštinska razlika između dva lica ove vlasti. Vladajuća elita pokazuje onu umivenu stranu janusovog lica Briselu, a ona druga se svakodnevno vidi u Crnoj Gori u ogromnom broju afera i razotkrivanju modela vladanja koji se sprovodi četvrt vijeka. Zato je neophodna demokratska smjena vlasti - naglasio je Rakčević.

On je naveo da okupljenima u Forumu 2010. politika nije sudbina i da im nije želja da učestvuju na izborima i vrše vlast.

- Voljeli bismo da okonosti budu takve da se smogne snage, mudrosti i odgovornosti da postojeće partije ili neke nove dovedu do formiranja tehničko-ekspertske vlade. Ako to ne bude išlo nije isključeno da Forum 2010. izađe na izbore, ali samo sa namjerom da u nekoj prelaznoj fazi pomogne realizaciji ideje tehničke vlade - precizirao je Rakčević.

Portal Analitika