Abiznis

DN: Makaze za dva neplaćena računa za struju

710iskljucenjestrujaok
E
lektroprivreda Crne Gore isključivaće potrošače sa mreže zbog dva neplaćena mjesečna računa bez obzira na iznos, saopšteno je Dnevnim novinama iz kompanije.

DN: Makaze za dva neplaćena računa za struju
Portal AnalitikaIzvor

Kako je objašnjeno, u toku je priprema kriterijuma koji će predviđati nove, oštrije mjere. Do sada su se sa mreže isključivala domaćinstva čiji dug prelazi 300 eura. Ukupni dug domaćinstava prema energetskoj kompaniji iznosi oko 19,5 miliona eura.

Direktor funkcionalne cjeline Snabdijevanje Vladan Bojičić pozvao je potrošače da se priključe akciji „Podjelimo teret“ kako bi izbjegli isključenja.

- To su potrošači koji su navikli da uglavnom redovno plaćaju račune, ali preskoče iz nekog razloga mjesec, dva ili tri i onda kasnije dug drže ispod 300 eura. Ta grupa potrošača generiše veliki iznos duga i uskoro će se pristupiti promjenama procedura u smislu da će biti uspostavljen drugi kriterijum isključenja, sličan onom koji imaju i druga preduzeća koja nude usluge ovog tipa, npr. dvije neplaćene fakture bez obzira na iznos - istakao je Bojičić.

Portal Analitika