Region

Vučić: Srbija pred bankrotom, na udaru javni sektor

710alexandarvucicok
P
otpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je smanjivanje plata u javnom sektoru, kojim će biti ušteđeno između 200 i 230 miliona eura, a da će penzije rasti ranije predviđenom dinamikom, javlja Blic.

Vučić: Srbija pred bankrotom, na udaru javni sektor
Portal AnalitikaIzvor

" Penzije ne diramo, ali će biti smanjenja plata u javnom sektoru. Privatni sektor, koji vuče zemlju naprijed, ne može izdržati da u privatnom sektoru prosječna plata bude 34.000 dinara, a u javnom 47.000, pri čemu privatni izdržava javni sektor. To ne postoji ni u jednoj zemlji na svijetu", rekao je Vučić

Vučić je naveo da je država "pred bankrotom u pravom smislu riječi" i najavio da će mjere za ekonomski oporavak biti teške, a ne populističke, i ocijenio da će te mjere pogoditi između 300.000 i 500.000 ljudi.

"Moramo smanjiti nivo plata u javnom sektoru i prvo krenuti od političara. Ako su to populističke mjere, onda vi u Fiskalnom savjetu i Republičkoj radiodifuznoj agenciji nemojte primati plate od 200.000 dinara, jer to privatni sektor ne može izdržati, nego primajte bar 20 do 30 hiljada dinara manje", rekao je Vučić.

Portal Analitika