Abiznis

NENEZIĆ: 50 miliona za poljoprivredu je odlična vijest

nenezic
N
akon što je Fond za razvoj Abu Dabija odobrio našoj državi 50 miliona dolara za poljoprivredu, predstavnik Udruženja poljoprivrednika Dragoljub Nenezić kaže da je to odlična vijest. Pojedini poljoprivrednici međutim skeptični u vezi sa tim kako će taj novac zaista biti iskorišćen, javlja Antena M.

NENEZIĆ: 50 miliona za poljoprivredu je odlična vijest
Portal AnalitikaIzvor

Predstavnik Udruženja poljoprivrednika Dragoljub Nenezić, kaže da je 50 miliona za razvoj poljoprivrede odlična vijest koja će mnoge obradovati, međutim:
- Da li će se stvoriti ambijent da crnogorska poljoprivreda, iz godine u godinu može praviti konkurentni proizvod, tako da su sredstva za to vrlo važna, navodi on.
Nenezić kaže da to zavisi posebno od države koja bi trebalo da svim snagama podrži svoju poljoprivredu, onako kako to rade najjače svjetske ekonomije: 
- U sklopu čitave priče o poljoprivredi investicija je samo jedan segment. Ima još čitav niz segmenata koji bi trebalo da budu na znatno većem nivou, nego što jesu danas, da bi se poljoprivreda razvijala kako valja i da bi mi bili konkurentni, kaže Nenezić.
Potpredsjednik Unije poslodavaca Željko Vidaković, kaže da je pomenuti fond nije investirao u Evropi.
- Koliko je nama poznato Abu Dabi razvojni fond je finansirao po Aziji i Africi ali ne i u Evropi. Veliki bi uspjeh bio za Crnu Goru da bude prva zemlja, ističe on.
Vidaković je skeptičan u vezi sa tim da li je taj novac namjenjen razvoju poljoprivrede ili infrastrukture:
-Ukoliko će taj kredit iz Abu Dabija imati povoljne kamate i uslove za vraćanje, onda je to za pohvalu ali sačekaćemo da vidimo o čmu je tačno riječ da bi dali  konačni sud o tom potezu ministra Ivanovića,- zaključio je Vidaković.

 

Portal Analitika