Abiznis

Oglas za male hidrocentrale otvoren do 18. novembra

610minekonomijeok
T
ender za davanje koncesija za korišćenje vodotoka i izgradnju osam malih hidroelektrana (mHE) otvoren je do 18. novembra, a početkom naredne godine bi trebalo da bude poznato ko je dobio koncesije, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Oglas za male hidrocentrale otvoren do 18. novembra
Portal AnalitikaIzvor

-Tender je otvoren do 18. novembra, tako da je prerano da se kaže koje firme su se prijavile. Većinom će se prijavljivati posljednjih par sedmica- rekli su predstavnici Ministarstva agenciji Mina-business.

Oni su naveli da se nakon otvaranja ponuda, ocjenjuju i potpisuju ugovori, pa bi se moglo očekivati da se zna tačno ko je dobio koncesije početkom godine.

Ministarstvo ekonomije raspisalo je 12. jula tender za davanje koncesija za korišćenje vodotoka i izgradnju osam malih mHE, za koje se očekuje prihod od 20 do 30 miliona eura.

Predmet koncesije je projektovanje, izgradnja, korišćenje i održavanje mHE na vodotocima Bukovica, Bijela, Bistrica - pritoka Ljuboviće, Kraštica, Velička rijeka, Đurička sa pritokama, Kaludarska i Vrbnica u opštinama Šavnik, Bijelo Polje, Andrijevica, Plav, Berane i Plužine.

 

Portal Analitika