Društvo

VIDEO: Fešta “Dani širuna” zatvorila turističku sezonu

danisirunauok
Najstarija primorska fešta vina i ribe „Dani širuna“, koja se skoro pola vijeka održava u Budvi, priređena je u subotu ispred zidina Starog grada.

VIDEO: Fešta “Dani širuna” zatvorila turističku sezonu
Portal AnalitikaIzvor

- Fešta je počela koncertom i defileom Gradske muzike Budva zajedno sa budvanskim feštađunima i mažoretkama, dalje se nastavio bogatim dječijim programom u kome su učešće uzeli djeca iz vrtića i osnovnih škola sa teritorije opštine Budva- kazala je menadžer za manifestacije TO Budva Maja Rašković napominjući da je I ove godine za sve prisutne organizovan bogati kulturno- zabavni program.

Na centralnoj bini ispod bedema, posjetioci su mogli da uživaju u nastupima klapa: „Harmonija", „Jedinstvo" iz Bara , „Castel Nuovo iz Herceg Novog " i „Škuribanda iz Kotora", KUD „Stefan M. Ljubiša“ i „Teatar 303“.

U okviru sportskog dijela programa najspretniji su se okušali i vuči konopa, skidanju pršute s jarbola, trci u vrećama… Brojni posjetioci imali su prilike sa okuse ribu i vina koje su za njih pripremili organizatori.

Pokrovitelji manifestacije su: opština Budva, Turistička organizacija Budve i HTP „Budvanska rivijera", a organizator ove fešte je klub za sportski ribolov „Širun" iz Budve.

 

 

 

 

 

Portal Analitika