Politika

Mandić: Tužilaštvo da se otrgne od partijske kontrole

mandicouok
Tužilaštvo u Crnoj Gori mora da pokuša da se otrgne partijskoj kontroli i preduzme konkretne akcije protiv funkcionera Demokratske partije socijalista, koji su, kako je pokazla afera “Snimak” zloupotrebljavali državne resurse i funkcije, kazao je za “Dan” funkcioner Demokratskog fronta i član Odbora za antikorupciju Andrija Mandić povodom saslušanja, pred tim radnim tijelom, vršioca dužnosti vrhovnog državnog tužioca Veselina Vučkovića zakazanog za 11.oktobar.

Mandić: Tužilaštvo da se otrgne od partijske kontrole
Portal AnalitikaIzvor

- Važno je da tužilaštvo pokuša, ne kažem da će u tome uspjeti, da se otme partijskoj kontroli. Dosadašnji šefovi tužilaštva u Crnoj Gori bili su najobičniji partijski vojnici. Više su vodili računa da ono što rade bude u saglasju sa interesima šefa vladajuće partije nego sa propisima pravnom regulativom- ocijenio je Mandić.

Smatra da Vučković ima priliku da prekine takvo ponašanje tužilaštva i da “napravi određene akcije i iskorak”.

- U tom slučaju bismo izbjegli onu bruku i sramotu kao u slučaju “Telekom”, kada je vrhovni državni tužilac zatvarao slučaj korupcije tako što je pribavljao navodne dokaze sa Ekonomskog fakulteta o tome da li je pravna dimenzija ugovora valjana ili nije. Onda se, pod pritiskom međunarodnih pravosuđa i obavještajnih struktura ponovo otvara taj korupcionaški skandal kojim su direktno opljačkani građani Crne Gore. Tako je i u slučaju afere “Snimak”, koja govori o brutalnom kršenju ljudskih prava i zloupotrebi državnih resursa u partijske svrhe- naglasio je Mandić.

 

 

Portal Analitika